Nelly en Nico Bouwman zestig jaar getrouwd | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Burgemeester Emile Jaensch feliciteerd Nelly en Nico Bouwman met hun diamanten huwelijk.
Burgemeester Emile Jaensch feliciteerd Nelly en Nico Bouwman met hun diamanten huwelijk. (Foto: Wil van Elk)

Nelly en Nico Bouwman zestig jaar getrouwd

  Human Interest

Zestig jaar getrouwd waren ze op 12 mei. Nelly en Nico Bouwman kennen elkaar al zesenzestig jaar. "We hadden drie jaar verkering en daarna drie jaar verloofd toen we trouwden", vertelde Nelly Bouwman en ze keek haar man liefdevol aan. In de hoek van de kamer stond een grote vaas met zestig rode rozen. "Van mijn broers en zusters gekregen", zei Nelly stralend.

Door Wil van Elk

Burgemeester Emile Jaensch verontschuldigde zich bij het bruidspaar omdat hij verlaat van een andere afspraak kwam en daardoor niet zijn burgemeestersketen kon ophalen van het gemeentehuis. Dochter Caroline wilde die wel voor hem ophalen en even later maakte de burgemeester opnieuw zijn entree, maar nu met de keten om, tot groot plezier van het diamanten bruidspaar en Caroline en Nicolette; twee van de drie dochters. Zij wonen in Oegstgeest. Jolanda de oudste woont in Nieuwkoop.

Verhalen

De burgemeester genoot zichtbaar van de leuke verhalen die Nelly Bouwman vertelde over het huwelijk met haar man Nico en hoe ze elkaar hebben ontmoet. "Ik vond het wel een aardige jongen! We kwamen elkaar tegen bij het 'bruggetjes draaien' in Rijnsburg", vertelde Nelly. "Dat deden we in die tijd op zaterdag en zondag, het ene bruggetje over, stukje lopen en bij het volgende bruggetje weer terug. Daarna gingen we naar de tunnel op de dijk, daar was het ook gezellig" Zij is nu 82 en hij 84. Ze kregen drie dochters en hebben vier kleinkinderen. "Een meisje en drie jongens!"

Sinds Nico 62 was, werkt hij niet meer. Altijd druk geweest met zijn groentehandel: hij leverde aan groenteboeren, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. "Als we op vakantie gingen, dan kon hij pas ontspannen als we in het vliegtuig zaten." Nadat Nico stopte met werken gingen ze de hele wereld over. "We hebben van alles gedaan. Ik was nergens bang voor en heb zelfs op de rug gezeten van een rennende struisvogel. Curaçao was mijn lievelingseiland", zei Nelly enthousiast. Nico leerde op zijn vijftigste skiën. "Dat heeft hij nog twintig jaar gedaan." Zijn gezondheid is helaas de laatste paar jaar behoorlijk achteruitgegaan.

Tussenin

Het gezin Bouwman zat altijd overal tussenin. Nelly woonde op de Dijk, toen nog Oegstgeest. "We moesten trouwen in het gemeentehuis in Oegstgeest. Daarna in de kerk in Rijnsburg. Het feest vierden we bij het Kopje van Bloemendaal. Het was een heel warme dag. Mijn moeder was overleden, twee broers waren er niet bij en mijn zus woonde in Nieuw-Zeeland. Toch was het een heel leuk feest", vertelde Nelly.

Trampolinespringen

Nelly vertelde dat ze de huishouding deed bij haar vader omdat haar moeder was overleden. Nico werkte als jongen bij zijn vader in de zaak in Den Haag. Later met zijn broer in Rotterdam. Later begon hij samen met zijn broer een grossierzaak in groenten. "Het was zijn lust en zijn leven. Altijd maar werken en ik met de kinderen op pad, naar de dierentuin in Wassenaar, trampolinespringen in Noordwijk, en veel sporten", vertelde Nelly.

Sportief

De twee gezinnen wonen sinds 1967 naast elkaar op het land van Nico's vader in de Indische Buurt in Oegstgeest. Toen zijn broer (46) overleed stond hij er alleen voor. "Toen Nico stopte, ging hij nog wel eens met zijn neven op pad. Een verzorgingstehuis is uit den boze, hij is het liefst in zijn eigen omgeving." Naar de kerk gaan ze niet meer. "Ik volg de dienst via mijn iPad", zei Nelly stoer. Ze was altijd heel sportief. "Ik ga nu nog steeds gymmen en iedere woensdag zwemmen. Nico leest drie kranten. "De Oegstgeester Courant, het Leidsch Dagblad, en de Rijnsburger", glimlachte hij.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>