Afbeelding

Tijdschrift Over Oegstgeest

Historie

Deze week komt het nieuwe nummer van het tijdschrift Over Oegstgeest uit: het blad van de Historische Vereniging Oegstgeest. De redactie onder leiding van Herman Oost en Tim Hoppen heeft er weer een zeer lezenswaardig nummer van gemaakt.

Een greep uit de inhoud:

Haarlems klokkenspel in Oud-Poelgeest, over botanische vondsten in de kasteeltuin van Oud-Poelgeest. Ook in de kasteeltuin, naast de monumentale Kwaakbrug ligt het Jagershuisje: wie waren zijn bewoners? 

Oegstgeester ondernemers komen in twee artikelen aan bod: bakkerij Hugo de Groot en de kwekerij van der Schrier.

Freek Lugt schrijft opnieuw een goed gedocumenteerd artikel over de archeologische vondsten in het gebied van Nieuw Rhijngeest.

In dit nummer ook bijzondere aandacht voor het afscheid van Carla de Glopper, die vele jaren lang het archief van de gemeente Oegstgeest beheerde en voor velen een vraagbaak was op het gebied van de geschiedenis van ons dorp. Het archief gaat nu over naar Erfgoed Leiden en Omstreken.

Novembernummer

Het novembernummer van Over Oegstgeest is te koop bij de Oegstgeester boekhandels. Wie lid wordt van de Historische Vereniging Oegstgeest krijgt het samen met een extra geschenkje thuisbezorgd.

Lid worden kan door een e-mail te sturen naar secretaris@historischeverenigingoegstgeest.nl.

Uit de krant

Uit de krant