Lampen Oranjepark opgeknapt | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Wil van Elk

Lampen Oranjepark opgeknapt

  Historie

De lampen op de twee gemetselde pijlers aan het begin van de Oranjelaan, tevens Oranjepark, hebben weer een prachtige uitstraling met helder glas. 1928 Staat op beide zuilen die een gemeentelijk monument zijn.

De smeedijzeren lampen zijn nu zwart met vergulde versiering aan de bovenkant. Voorheen was dat groen met rood. Het bruingele glas is vervangen door helder glas.

Het Oranjepark is een van de drie parken die in de jaren twintig van de vorige eeuw werden aangelegd. In de jaren dertig werden in de rest van de wijk huizen gebouwd, zoals aan de Louise de Colignylaan.

In september 2008 vierden de inwoners van de Oranjelaan het tachtigjarige bestaan.

Ook het Julianapark heeft zuilen. Die staan aan het begin van de Nassaulaan. Deze zuilen hebben bovenop geen lantaarn maar een eend. (Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>