Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: PR

Dorpsmarketing vraagt plannen voor Boerhaaveweken in najaar

  Historie

Na de succesvolle Wolkersweken in oktober 2017 wil de Stichting Dorpsmarkering Oegstgeest komend najaar opnieuw flink uitpakken met de Boerhaaveweken. In 2018 is het 350 jaar geleden dat Herman Boerhaave werd geboren. Dorpsmarketing wil deze gelegenheid aangrijpen voor het samenbrengen van een aantal activiteiten rond het geboortejubileum van deze oud-bewoner van Kasteel Oud-Poelgeest. Dorpsmarketing roept inwoners, ondernemers, verenigingen, organisaties en instellingen in Oegstgeest en omgeving op om actief mee te denken over activiteiten, die bij dit jubileum passen.

Volgens voorzitter Hans Ludo van Mierlo van de Stichting Dorpsmarketing Oegstgeest biedt het geboortejubileum van Boerhaave opnieuw een uitgelezen kans om extra economische en culturele activiteiten te ontwikkelen en de dorpscultuur te verstevigen. "We nodigen iedereen in het dorp uit aan om aan te haken".

Breed programma
Dorpsmarketeer Agnes Kerckhoffs zal de komende weken met verschillende partijen in Oegstgeest en in de regio aan de slag gaan om een breed programma rond Boerhaave samen te stellen. Kerckhoffs: "Ik ben met verschillende organisaties in gesprek over bijzondere Boerhaave-activiteiten, zoals lezingen, een fietsroute en een toneelstuk. Het geboortejubileum van deze beroemde inwoner van Oegstgeest biedt volop kansen voor winkeliers, verenigingen, horeca, scholen, Oud-Poelgeest, Corpus en de hele medische sector. Op de site van Dorpsmarketing Oegstgeest staat een tekst ter inspiratie van iedereen die zich wil aansluiten bij de Boerhaaveweken en natuurlijk denk ik graag met u mee als u een leuk idee heeft."

Herman Boerhaave, die werd geboren in Voorhout, was een veelzijdig man: hij genoot bekendheid als arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker. Hij was rector magnificus van de Universiteit Leiden, directeur van de Hortus botanicus en hij bekleedde een tijd lang drie van de vijf leerstoelen van de medische faculteit tegelijk. In 1724 vestigde hij zich op kasteel Oud-Poelgeest. Boerhaave stierf in 1738 en ligt begraven in de Pieterskerk in Leiden.

Voor de inspiratietekst voor de Boerhaaveweken zie www.dorpsmarketingoegstgeest.nl. Voor meer informatie mail naar: info@dorpsmarketingoegstgeest.nl

Meer berichten