Actie Kerkbalans gezamenlijk afgetrapt in Groene Kerk | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Gezelligheid in de Groene Kerk tijdens het luiden van de klokken. | Foto's Willemien Timmers
Gezelligheid in de Groene Kerk tijdens het luiden van de klokken. | Foto's Willemien Timmers (Foto: )

Actie Kerkbalans gezamenlijk afgetrapt in Groene Kerk

  Geloof & Religie

Op zaterdag 19 januari werden om 13.00 uur precies de klokken van de Groene Kerk aan de Haarlemmerstraatweg geluid als startsein van de Actie Kerkbalans.

In de kerk waren alle vrijwilligers aanwezig die zich voor de Protestantse Gemeente Oegstgeest voor de actie in gaan zetten.
Dirk Jan de Ruijter liet weten erg blij te zijn met iedereen. Voorzitter van de kerkenraad, Marien den Boer, wenste de aanwezigen veel goed weer toe, als ze de brieven bij de leden van de PGO gaan bezorgen. "De Actie Kerkbalans is in het leven geroepen omdat geld nodig is voor allerlei activiteiten en kosters, predikanten en organisten." Ook zijn er jeugdactiviteiten, seniorenmiddagen, inspirerende kerkdiensten, pastoraat, themabijeenkomsten, aanwezigheid van de kerk in de buurt, catechese en toerusting die een budget vragen.

Om alle kosten te kunnen betalen, bestaat de jaarlijkse Actie Kerkbalans, waarbij aan leden van de plaatselijke kerk wordt gevraagd een financiële bijdrage te geven aan zijn of haar kerkelijke gemeente. Maar ook niet-leden worden van harte uitgenodigd een bijdrage te geven. Al was het alleen maar om bijvoorbeeld de Groene of Willibrord Kerk in stand te houden als een locatie voor rouw- en trouw bijeenkomsten of als een onmisbaar dorpsgezicht. "Iedere euro is van belang."
Overal in Nederland werden op 19 januari om 13.00 de klokken geluid voor deze actie. De aftrap van de Actie Kerkbalans in de H. Augustinusparochie, waar Oegstgeest onderdeel van uitmaakt, vond ook op hetzelfde tijdstip plaats. Gekozen werd voor het luiden van de klokken van de in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk. Ook trad daar kinderkoor De Vrolijke Noot op.


Na afloop van het startsein werd er door de vrijwilligers van de PGO samen geluncht in Willibrords Erf. Een gezellig samenzijn dat door de actieve gemeenteleden zeer op prijs werd gesteld. Na afloop van de lunch werden de tassen met de Kerkbalans-enveloppen en instructies uitgedeeld.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>