Afbeelding
Foto: Caroline Mars

Bijzondere expositie in Oude Raadhuis van Warmond

Cultuur

Tot en met 7 april is in Galerie Het Oude Raadhuis in Warmond (Dorpsstraat 36) werk te zien van de Oegstgeester kunstenaars Caroline Mars en Harry Theuns. Het werk is op een bijzondere manier met elkaar verbonden. De expositie heeft al veel bezoekers mogen verwelkomen.

Mars studeerde en werkte bijna 20 jaar in Japan, Hong Kong, Singapore en Seoul. Haar werk, Chinese inkt en waterverf op rijstpapier, laat een interessante combinatie van Oosterse en Westerse technieken zien. De natuur is haar favoriete onderwerp. 

Na zijn afstuderen als tandarts startte Theuns direct met keramieklessen en van 2009 tot 2012 volgde hij de keramiekopleiding in Gouda. Hij daagt zichzelf graag uit door aan de grenzen van het materiaal te werken, waarbij hij uitgebreid experimenteert met glazuursamenstellingen. Herhaling, stapelingen en contrast zijn terugkerende elementen in zijn werk.

Beide kunstenaars hebben gepoogd elkaars werk te combineren in de opzet voor de tentoonstelling. 

De expositie is te bekijken van woensdag t/m vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant