Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Open glasatelier

  Cultuur

Op zondag 24 oktober is het atelier aan Endegeesterstraatweg  5 open voor iedereen die meer wil weten over glas. Er wordt uitleg gegeven over het ambacht glas in lood zetten, het maken van Tiffany werken en het smelten (fusen) van glas. Speciale aandacht is er voor vorm, kleur en licht.

In de natuur zijn op dit gebied oneindig veel variaties. Daarom begint de middag buiten, in de omgeving van het atelier met een korte natuurwandeling. Met de opgedane kennis wordt er binnen verder gekeken naar diverse soorten glas en hun eigenschappen. 

Welke soorten glas worden er gebruikt voor het maken van glas in lood ramen? Kunnen alle soorten glas gefused worden? Hoe komen patronen tot stand? Wat is het verschil tussen glas in lood en Tiffany?

Tot slot mag iedereen zelf een klein object maken wat gefused zal worden in de oven. Dit kan na enige dagen opgehaald worden in het atelier.

De middag begint om 13.30 en duurt tot 16.00 uur. Kosten 10 euro per persoon, kinderen 5 euro, inclusief koffie of thee en wat lekkers.

Opgeven voor deze middag is noodzakelijk. Dit kan op woensdag- en donderdagmiddag in het atelier of via dianazwaan@gmail.com.

Meer berichten