Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Oegstgeester fotograaf Anneke van Gruijthuijsen legde de vrijwilligers vast in een fotoserie. |&nbsp;</p>

Oegstgeester fotograaf Anneke van Gruijthuijsen legde de vrijwilligers vast in een fotoserie. | 

(Foto: H.J.Hoogenberk)

‘Met liefde voor ...’ ode aan vrijwilligers van het Singelpark

  Cultuur

Tussen 28 mei en 27 juni hangen in de tuin van Museum Volkenkunde, vlakbij ingang Morspoort, prachtige fotopanelen (van 1.20 meter hoog) waarop vrijwilligers van Singelpark in Bedrijf te bewonderen zijn. Via een audiotour op de app izi-travel vertellen de geportretteerden wat hen beweegt.

Oegstgeester fotograaf Anneke van Gruijthuijsen: “Als ik de vrijwilligers in de tuinen bezig zie en bij de koffie hun verhalen hoor, dan voel ik het onderlinge plezier en het genot om buiten lekker bezig te zijn. Ook voel ik de trots om het Singelpark in hun geliefde stad Leiden er op en top uit te laten zien.”

‘Op de foto’s is de trots van de vrijwilligers op het Singelpark te voelen’

De expositie is – vanwege corona in beperkt gezelschap - feestelijk geopend door de voorzitter van de Vrienden van het Singelpark, Alexander Geertsema.

De startdatum van de foto expositie sloot aan bij de NLdoet-dagen, waarop vrijwilligerswerk extra in de belangstelling staat.

Anneke

Anneke van Gruijthuijsen maakt redactionele portretten en reportages. Zij werkt hierbij voor particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Door haar belangstelling voor andere mensen haalt zij in haar fotografie het menselijke naar voren. Ze laat authenticiteit, trots, kwetsbaarheid en betrokkenheid zien. Net als de liefde voor vakmanschap en ambacht.

De expositie gaat op haar eigen website www.gruytphotography.com online verder met fotografie in andere delen van het Singelpark.

Meer berichten