Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het trio bestaat uit de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de veelzijdige Belgische pianiste Fem Devos, en de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko, </p>

Het trio bestaat uit de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de veelzijdige Belgische pianiste Fem Devos, en de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko,

(Foto: )

Talentvol Chekhov Trio in Cultuurhuis De Paulus

  Cultuur

Het Chekhov Trio is een jong, aanstormend internationaal ensemble dat bij diverse competities prijzen behaalde.

Het trio bestaat uit de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, die na haar studie bij onder meer Vera Beths en Yuzuko Horigome veelvuldig op de nationale podia te vinden is, de veelzijdige Belgische pianiste Fem Devos, die de hoogst mogelijke beoordelingen kreeg en de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko, die zich na haar afstuderen aan o.a. de befaamde Juilliard School in New York in Nederland heeft gevestigd en zich heeft gespecialiseerd in oude muziek en improvisatie.

De drie musici vinden hun inspiratie voor kamermuziek in het toneelspel: een voortdurende zoektocht naar karakters en interpretatie van verschillende rollen in het ensemble. Het is daarom niet verwonderlijk dat ze de naam van hun trio ontlenen aan de Russische toneelschrijver Anton Chekhov.

Het programma dat ze in Cultuurhuis De Paulus brengen is geïnspireerd op volksmuziek, met pianotrio’s van de Nederlands-Zwitserse componist Frank Martin en de Franse componisten Maurice Ravel en Ernest Chausson.

Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2a • 17 oktober • 20.15 uur

Gezien de recente maatregelen rond de Covid-19 pandemie is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Voor meer informatie en kaartverkoop: zie www.cultuurhuisdepaulus.nl en/of www.chekhovtrio.com.

Meer berichten