Baalbergen pakt uit met Pakje Kunst | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: pr.

Baalbergen pakt uit met Pakje Kunst

  Cultuur

Regio • Ro-Nalt Schrauwen, initiatiefnemer van Pakje Kunst, heeft op zaterdag 24 november de nieuwste expositie bij woonwinkel Baalbergen in Katwijk geopend. Schrauwen benadrukte in zijn openingsspeech hoe belangrijk het is dat kunstenaars in hun eigen regio een podium krijgen om hun werk te tonen.

De expositie bestaat uit werken van maar liefst 26 kunstenaars uit de Duin- en Bollenstreek en Leiden. Zij maken onder meer beeldhouwwerk, foto's, schilderijen, quilts en sieraden. De tentoonstelling geeft daarmee een breed beeld van het kunstaanbod in deze regio.

Uit de automaat

Het hoogtepunt van de expositie is een oude, mechanische sigarettenautomaat die als cultureel erfgoed hergebruikt wordt en nu dienst doet als kunstautomaat. Pakje Kunst is een initiatief van Paulina Verzijden en de Sassenheimse kunstenares Lisette Hogewoning, waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio door de verkoop van unieke kunstwerkjes ter grootte van een pakje sigaretten uit een oude mechanische sigarettenautomaat. In een doosje kun je iedere kunstvorm tegenkomen. Aan de buitenkant is niet te zien wat erin zit, dus de koper wacht telkens een verrassing.

Voor 4 euro trekken bezoekers een klein kunstwerk uit de automaat , gemaakt door een kunstenaar uit de regio Leiden en Duin- en Bollenstreek. Een Pakje Kunst kopen kan uit nieuwsgierigheid, als cadeau of als verzamelobject. Pakje Kunst is toegankelijk, betaalbaar en een originele verrassing tijdens de feestdagen.

De expositie bij Baalbergen (Ambachtsweg 13 - Katwijk) loopt van 24 november tot en met 31 januari en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur bezichtigd worden. De kunstautomaat is toegankelijk tijdens openingstijden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>