Logo oegstgeestercourant.nl
Voorzitter Gerard Wuisman overhandigt het nieuwe programma aan Corina Zuiderduin. | Foto Willemien Timmers
Voorzitter Gerard Wuisman overhandigt het nieuwe programma aan Corina Zuiderduin. | Foto Willemien Timmers

Nieuw jaarprogramma K & O Volksuniversiteit Oegstgeest

  Cultuur

Het mooi geïllustreerde jaarprogramma 2017 - 2018 van K&O ligt klaar. Volgens voorzitter Gerard Wuisman zou er KK&OO op moeten staan. Want K&O biedt weer een keur aan uitdagende cursussen en activiteiten die Kennis en Kunst verbinden aan Ontwikkeling en Ontmoeting.

"Hier worden persoonlijke en groei persoonlijke ontmoeting met elkaar verbonden. Dat is de blijvende meerwaarde van de volksuniversiteit boven de individualistische digitale wereld waarin de mensen vooral met zichzelf bezig zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat K&O geen oog moet hebben voor de maatschappelijke ontwikkelingen en de demografische ontwikkeling. De grote groep ouderen van nu zal over tien jaar krimpen en opgevolgd worden door langer doorwerkende 'jongeren' van nu. Voor K&O een hele uitdaging om aansluiting te houden, dat kan door kortlopende cursussen en workshops. We hebben voor komend seizoen een pracht aanbieding: Voor de prijs van drie kan je vier workshops uitzoeken!"

Bij wijze van start van het seizoen 2017 - 2018 draagt Wuisman bij het woord 'workshop' het jaarprogramma over aan Corina Zuiderduin. Zij tekent als nieuwkomer bij K&O voor de Sectie Creatief en geeft zelf de teken- en schildercursus 'De kracht van kleur'. "Het leuke van een workshop is dat je meteen met een mooi werkstuk naar huis gaat. K&O biedt een ruime keuze aan workshops. Zo hebben we been workshop waarin je een prachtig beeld maakt," vertelt Corina. "Of een workshop waarin je de meest aparte en trendy sieraden maakt van gesmolten glas. Er zijn ook workshops als lachyoga of 'vrolijke meditatietechnieken'." Veel van de workshops vinden plaats in het weekend zodat iedereen mee kan doen. "Het is dan een ochtend of middag helemaal voor jezelf. Je ontmoet andere mensen en ontwikkelt talenten waarvan je misschien niet wist dat je ze had. Het aantrekkelijke van de nieuwe opzet is dat je eenmalig een workshop kunt volgen, maar dat je ook een heel programma voor jezelf kunt samenstellen. Je maakt je programma net zo afwisselend als je wilt." Nieuw zijn de workshops waarbij ontmoeting en interculturele uitwisseling centraal staan. Er is een workshop Syrisch kalligraferen en een workshop Syrische dans. Een andere workshop is 'Oud geleerd, jong gedaan'. Daarbij gaan opa's en oma's samen met hun kleinkinderen creatief aan de slag.
De workshops zijn ook goed te combineren met een lezing waarbij je meer te weten komt over diverse culturen. Een lezing over de 'De veelkleurige wereld van de islam' bijvoorbeeld. Voor wie dichter bij huis wil blijven organiseert K&O op zaterdag verschillende themawandelingen door de natuur van Oegstgeest en Warmond. En wie zich eens wil laten verrassen kan een 'Theetafel' bijwonen.

www.ko-oegstgeest.nl

Meer berichten