Logo oegstgeestercourant.nl
Jan Mulder exposeert in de bibliotheek met zijn tekeningen.
Jan Mulder exposeert in de bibliotheek met zijn tekeningen. (Foto: PR)

Grafische ontwerpen en tekeningen in de bibliotheek

  Cultuur

In In de bibliotheek zijn in de maanden mei en juni twee exposities te zien.

Het Papierburo, een kleine grafische ontwerpstudio in 2015 opgericht door Marleen de Mie uit Oegstgeest, laat een overzicht zien van de creatieve uitingen die het buro gemaakt heeft. De studio houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van logo's en huisstijlen in opdracht voor bijvoorbeeld ZZP'ers en het bedenken en produceren van onder andere originele wens- en ansichtkaarten.
Het Papierburo heeft een grote liefde voor papieren producten (papier collages), typografie, kalligrafie, handlettering, fotografie (waaronder ook digitale collages) en (grafische) vormgeving.


Jan Mulder (foto) exposeert in de bibliotheek van Oegstgeest zijn tekeningen. Het zijn getekende verhalen van historische gebeurtenissen; vandaar dat hij ze 'tekeningen met een verborgen achtergrond 'noemt. Jan Mulder is ook fervent verzamelaar van antiek speelgoed en hij verwerkt regelmatig voorbeelden daarvan in zijn tekeningen. Zijn werk is te zien in de maanden mei en juni. Hij kan enthousiaste vertellen over zijn tekeningen.

Meer berichten