Oegstgeestenaar in Spanje - Compleet ingericht huis voor 400 euro | Oegstgeester Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo oegstgeestercourant.nl

Oegstgeestenaar in Spanje - Compleet ingericht huis voor 400 euro

  Column

Compleet ingericht huis voor 400 euro

Mijn echtgenote wilde geen jaar meer wachten en we vertrokken naar Spanje. Zij voorgoed en ik alleen voor de vakanties, door overwerk had ik flink wat vrije dagen gespaard.

Ze huurde een vierkamerappartement op vier hoog met alles erop en eraan voor 400 euro per maand voor acht maanden. Alleen onze tandenborstel moesten we meebrengen. Zwembad, tennisbaan, treinstation, bushalte, brievenbus, supermarkt, restaurant, alles was er en op drie minuten lopen van de zee. Dat kwam goed uit want de auto nam ik weer mee naar Oegstgeest.

Intussen had ik tijd om alles te regelen en af te bouwen. Ons huis verkochten we aan onze dochter en haar man, de verhuisauto werd besteld en een klein jaar later werden we uitgezwaaid. Intussen had mijn echtgenote een kaal appartement gehuurd in dezelfde urbanisatie op acht hoog (met uitzicht op zee) zodat onze eigen meubels erin konden. Helaas kreeg zij daarna in drie jaar tijd drie hartinfarcten. Met loeiende sirene naar de intensive care zodat we het zorgsysteem in Spanje ook goed leerden kennen: en... niets dan lof. Traplopen ging nu niet meer, dus op zoek naar een bungalow.

Na nog een paar verhuizingen vonden we ons ideaal. Een vrijstaand huurhuis in het bos, alles gelijkvloers, eigen zwembad en toch dicht bij de stad en de Middellandse Zee.

Hans Oudendorp


Deze week verschijnt het boekje 'Dienstplicht zo gek nog niet' van de in Spanje wonende Oegstgeestenaar Hans Oudendorp. Een mooi moment om hem eens aan het woord te laten over zijn Mediterrane leven. Komende weken zal op deze website iedere dag een stukje met belevenissen van hem te lezen zijn.

Hans Oudendorp (1947) voltooide de HBS in de Leidse Kagerstaat en zat op dansles op dansschool Style aan het Wilhelminapark. Na de HBS vervulde hij 18 maanden zijn militaire dienstplicht en studeerde daarna nog jaren. 

Hij werd na de militaire dienst aangenomen als stagiair bij het ministerie van Defensie, trouwde en kreeg twee kinderen. Hij werkte bij de directie Dienstplichtzaken en later bij de directie Communicatie en Voorlichting van defensie en woonde jarenlang met zijn gezin in de Pieter Molijnlaan in Oegstgeest. Schrijven bleek een leuke hobby, 25 jaar was hij redactievoorzitter van De Scheepsbel, het personeelsorgaan van de Koninklijke Marine Den Haag, Oegstgeest en Wassenaar en schreef daarnaast voor het Leidsch Dagblad en het Leids Nieuwsblad. Na 37 jaar nam hij in verband met de gezondheid van zijn echtgenote ontslag bij defensie en vertrok naar Spanje, waar hij freelance en parttime voor het Nederlandstalige weekblad Hallo, dat verschijnt aan de Costa Blanca, ging werken.

Overigens maakte Oudendorps vader glas-in-lood, en werkte tot aan zijn dood parttime bij Atelier de l'Art van Edward Dullaart in de Dorpsstraat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225559&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>