Juf Thera werd in het zonnetje gezet.
Juf Thera werd in het zonnetje gezet.

Juf Thera 25 jaar voor de klas

Algemeen

“In 25 jaar tijd gingen we van de drs K. schilderschool over op de naam De Lichtwijzer, en werd juf Noordhuis, juf Thera”, vertelt directeur Susanne de Boer van basisschool De Lichtwijzer aan de Van Houdringelaan.

“Juf Thera is al 25 jaar aan onze school verbonden. Een prachtige lange periode waarin zij alle groepen wel eens lesgaf, cultuur omarmde met kunstzinnige overgave, de veiligheid op school waarborgde als intern vertrouwenspersoon, vele kinderen liet ontdekken wat hun talent was, maar vooral dat ze hen mee gaf precies goed te zijn zoals ze gemaakt werden.”

Op vrijdag 22 maart werd Thera opgehaald in een vrolijk versierde auto en werd ze toegezongen met een persoonlijk erelied. Ook kreeg ze prachtige filmpjes te zien van ‘haar kinderen’ en bezocht ze alle groepen met een heerlijke traktatie. 

Gedurende de dag gingen de kinderen in groepen naar de gymzaal, waar ze een luidruchtige ritmische verrassing aan het voorbereiden waren. Na een feestelijke lunch trok de hele school met elkaar richting Sporthal De Cuyl waar alle ouders al klaar zaten op de tribunes. Pulserende trommels en rinkelende tamboerijnen verwelkomden de vrolijke juf.

Thera genoot van al die vrolijke gezichten en hartelijke serenades. “Dat heeft ze verdiend na zoveel jaren zorgen voor een warme liefdevolle sfeer om haar heen”, aldus Susanne de Boer.

Er waren die dag mooie quotes te horen zoals ‘juf, u bent geboren om juf te worden’ en ‘later wil ik dat u mijn kinderen ook lesgeeft’. Het was een prachtig ‘juf Thera- feestje’.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant