Afbeelding
Foto:

Vooruitblik programma Koningsdag

Algemeen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Oranjevereniging Oegstgeest die afgelopen week plaatsvond, is met de leden het conceptprogramma voor Koningsdag 2024 besproken.

Er is wederom in een uitgebreid programma voorzien. Daarin zijn er drie onderdelen die als rode draad dienen: het ochtendprogramma in de tuin van het gemeentehuis, het middagprogramma op de Hofdijck en de Derde Oegstgeester Kermiswielerronde die dagvullend is.

Na het ontbijt van de genodigde gedecoreerden wordt ‘het hele dorp’ verwacht in de tuin van het gemeentehuis. Traditioneel zijn daar, bij de koffie, de krentenbollen. In de tuin zal de burgemeester de nieuw gedecoreerde Oegstgeestenaren aan Oegstgeest voorstellen. Na het hijsen van de vlag zullen de aanwezigen met elkaar een aubade brengen aan de jarige Koning. Direct daarna beginnen in de tuin voor het gemeentehuis de kinderspelen. Deze oudhollandse spelletjes zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Vroeg in de middag begint het programma aan de Hofdijck. Het programma wordt geopend door de Big Band Oegstgeest. Dat gaat gebeuren op het podium bij de bar. De bar wordt traditioneel verzorgd door serviceclub De Ronde Tafel. Zij verzorgen een hapje en een drankje. Vervolgens is er een optreden van Loungy Beats Sax & More. De Red Rose of Lochbuie Pipes and Drums zullen zich presenteren met hun doedelzakkenmuziek. Later in de middag presenteert Groove Mixed Sensation zich met een DJ, een zangeres een bassist & saxofoon. De middag wordt muzikaal afgesloten door Pieter Walvaart met zijn Double U’s foute Party met zanger Morris.

Voor de kinderen zijn er bij de Kids Adventure Games weer een aantal inspirerende springkussens. Een aantal sportverenigingen presenteren zich. Handboogvereniging Attila is aanwezig met een oefenbaan. Er is natuurlijk de Détom Dikke Banden race. Inschrijven hiervoor is gewenst! Er wordt gestreden in leeftijdscategorieën. Dat doe je op je eigen fiets. De Oranjevereniging zorgt voor onder andere helmen. Nieuw is dit jaar een loopfietsenrace voor 3- en 4-jarigen. Verder is er voor de jeugd een mogelijkheid om kennis te maken met het crossfietsen. Er is een pumprace baan waar onder begeleiding gefietst kan worden.

Het middagprogramma begint om 12.00 uur en eindigt om 20.00 uur.

Wielerronde

Gedurende de gehele dag zijn er wielerwedstrijden rondom de Hofdijck. In de derde kermisronde van Oegstgeest organiseren wij met SWIFT en de KNWU een echte wegwedstrijd. Er zijn in Nederland niet zo veel stratencircuits meer waar op gekoerst kan worden. De wedstrijden worden gehouden in verschillende leeftijdscategorieën. Ze tellen allemaal mee voor het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur met de allerjongsten en eindigen eerst met een koers voor beloften en daarna een koers voor dames. Voor inschrijving is een licentie nodig. Deelnemers kunnen inschrijven via de website van de KNWU. Gedurende deze wedstrijd worden een aantal straten in Oegstgeest afgesloten. De bewoners zijn inmiddels geïnformeerd.

Buiten de Koningsdag om is er nog een aantal activiteiten. Bijvoorbeeld een bingomiddag voor senioren in de poffertjeskraam op 16 april en een koppel-kaartavond klaverjassen in de Kratong op 19 april. Ook biedt de Oranjevereniging weer fietstochten aan de regio.

Vrijwilligers, in alle leeftijden, zijn voor de hele dag van harte welkom. Informatie bij secretaris@oranjeverenigingoegstgeest.nl..

www.oranjeverenigingoegstgeest.nl

Uit de krant

Uit de krant