Fleur Visser: 'Het landgoed moet een buurtfunctie hebben.' |
Fleur Visser: 'Het landgoed moet een buurtfunctie hebben.' | Foto: Willemien Timmers

Fleur Visser nieuwe directeur Oud Poelgeest

Algemeen

Landgoed Oud Poelgeest heeft een nieuwe directeur. Sinds begin dit jaar staat de Oegstgeestse Fleur Visser aan het hoofd van het uitdagende bedrijf, dat al decennialang alle winst steekt in het behoud van het zeventiende-eeuwse kasteel en het prachtige landgoed.

Door Willemien Timmers

Fleurs voorganger, Jan-Willem Besselink, heeft op veel gebieden hotel, restaurant en kasteel naar een hoger plan weten te tillen. Na drie interim-directeuren is het nu de beurt aan de jonge Oegstgeestse om een frisse wind te laten waaien op Oud Poelgeest.

Fleur heeft al ruim tien jaar ervaring in de hotellerie in Amsterdam, en werk al drie jaar als manager op Oud-Poelgeest. “De horeca is na corona een heel nieuwe tijd ingegaan. Waar het bij vorige generaties gasten draaide om ‘wat’ of ‘wie’ wil de huidige gast dat het hele plaatje klopt. Mensen leven veel bewuster en denken na waar ze willen gaan eten en waar dat eten dan vandaan komt. Ook zoekt men de gezelligheid en beleving op.”

De nieuwe directeur stapt door corona en de vele wisselingen niet op een rijdende trein. “Het is inherent aan de branche dat je eens in de zoveel jaar ‘opnieuw moet vertrekken’. De tijd is heel anders dan vijf jaar geleden; we moeten creatief naar dingen kijken.”

Ze benadrukt dat Landgoed Oud Poelgeest veel mensen en organisaties samenbrengt. “We hebben hier met veel partijen te maken. Met de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest, de Raad van Commissarissen, de gemeente, de medewerkers, noem maar op. Daarnaast komen hier ook zeer verschillende gasten. Natuurlijk zijn er grote congressen en uitgebreide bruiloften, maar ook kleine vergaderingen, besloten concertjes en buurtgenoten die hier even een kopje koffie komen doen. Het is een zeer divers geheel, wat soms voor (onder andere logistieke) uitdagingen zorgt.”

Buurtfunctie

Graag wil Fleur, naast de zakelijke corebusiness, de ‘buurtfunctie’ van het landgoed verstevigen. “Er maken al veel Oegstgeestenaren gebruik van ons landgoed. Ik wil meer bij hen aansluiten en voor kortere bezoekjes een laagdrempelige kaart introduceren. Leuk om hier veel reuring te hebben, en ook een ‘hangplek’ te zijn voor de buurt. Iedereen is hier welkom.”

Boerhaavetuintjes

Binnenkort worden op het oude parkeerterrein vier Boerhaavetuintjes geopend waarbij ook het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest betrokken zal worden. Het worden perken waar de chef-kok zijn groente kan telen, kruiden kunnen groeien en het verhaal van Boerhaave verteld kan worden. 

Uit de krant

Uit de krant