Ted Polet in boekhandel De Kler.
Ted Polet in boekhandel De Kler. Foto:

Ted Polet signeert

Algemeen

Op zaterdag 28 oktober gaf Ted Polet een boekpresentatie over zijn nieuwe roman ‘Anansi’ bij boekhandel De Kler in de De Kempenaerstraat.

De presentatie was aangekondigd in de Oegstgeester Courant en was een groot succes. De boekhandel heeft veertien boeken van Polet verkocht.

Met ‘Anansi’ is de auteur overigens een ander pad ingeslagen dan hetgeen zijn lezers van hem gewend zijn. Het thrillergenre (Polet schreef eerder drie thrillers), maakt dit keer plaats voor een rakende en intrigerende historische roman tegen de achtergrond van de slavenhandel en de Surinaamse plantages aan het eind van de 17e eeuw. 

‘Anansi’ is een boeiende roman over de verboden liefde tussen een slaafgemaakte vrouw en een Hollandse zeeman. 

Het boek vertelt op pakkende wijze over de slavenhandel van de WIC en de gruwelen van de Surinaamse plantages, over Caribische piraten, orkanen en de ontberingen van de zeevaart in lang vervlogen tijden. De volksverhalen van de slimme spin Anansi, die in West-Afrika van generatie op generatie worden overgeleverd en met de slavenhandel naar Suriname zijn gereisd, vormen een rode draad in het boek. Efua vertelt de verhalen die zij van haar oma heeft geleerd en neemt ze mee naar Suriname.

Uit de krant

Uit de krant