Een autoverzekering in Oegstgeest is gemiddeld 14 procent goedkoper dan in de rest van het land. Lees hier hoe dat zit.
Een autoverzekering in Oegstgeest is gemiddeld 14 procent goedkoper dan in de rest van het land. Lees hier hoe dat zit.

Autoverzekering in Oegstgeest 14% goedkoper dan gemiddeld in Nederland

Algemeen

Inwoners van Oegstgeest betalen gemiddeld 14 procent minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit de Datamonitor autoverzekering van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden Oegstgeestenaren gemiddeld 64 euro per maand voor hun autoverzekering. In heel Nederland was de gemiddelde premie 74,75 euro per maand.

Goedkope autoverzekering in Oegstgeest door weinig criminaliteit

Dat een autoverzekering afsluiten in Oegstgeest relatief goedkoop is, komt volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl doordat de kans op schade aan je auto er kleiner is dan gemiddeld. “Om de premie voor je autoverzekering te bepalen, kijken autoverzekeraars onder meer naar de criminaliteitscijfers in de gemeente waar je woont. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden in Oegstgeest 5 auto’s gestolen in 2021 en 30 auto’s beschadigd door vandalisme. Dat is een stuk minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalisme gevallen per gemeente. Hierdoor zijn de autoverzekering premies in Oegstgeest dus ook een stuk lager dan gemiddeld.”

Drukte duwt premie autoverzekering Oegstgeest omhoog

Aan de andere kant is Oegstgeest met gemiddeld 1.772 adressen per vierkante kilometer volgens het CBS een sterk stedelijk gebied. “In dit soort gebieden is de autoverzekeringpremie vaak hoger, omdat bij meer drukte de kans op een schade aan je auto ook groter is”, zegt Bulthuis. “Als de drukte in Oegstgeest minder was, zou de premie voor een autoverzekering dus nog lager zijn.”

Tip! Een voordelige autoverzekering in Oegstgeest vinden? De premies verschillen enorm per verzekeraar. Ga je autoverzekering via Geld.nl vergelijken en vind de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie, zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

Uit de krant

Uit de krant