Archieffoto: Manager Corine van der Ceelen bij een oude banner.
Archieffoto: Manager Corine van der Ceelen bij een oude banner.

Expat Centre Leiden wordt Leiden International Centre

Algemeen

Het Expat Centre Leiden (ECL), een activiteit van Leiden&Partners, gaat voortaan verder als het Leiden International Centre (LIC). Veel internationals herkenden zich niet in de term ‘expat’. De arbeidsduur voor een groot deel van de kenniswerkers is langer dan vijf jaar.

Veel daarvan hebben ook de intentie om hun verblijf permanenter te maken. De nieuwe naam weerspiegelt de identiteit van de kenniswerkers daarom beter. Samen met haar partners heeft het Leiden International Centre tot 1 januari 2025 nieuwe afspraken gemaakt over de dienstverlening en financiering voor deze groep.

Advies en ondersteuning

De hernieuwde toezegging van partners resulteert in een sleutelrol voor het Leiden International Centre in de non-profit ondersteuning van internationale nieuwkomers en bedrijven in de regio Leiden. Ruim 11% van de Leidse inwoners is een ‘international’, iemand die niet de Nederlandse nationaliteit heeft. In de regio Leiden wonen ruim 19.000 internationals. “We geven werkgevers advies en ondersteunen internationals en hun families in elke fase van hun reis, van eerste registratieafspraken tot het organiseren van sociale evenementen.” zegt manager Corine van der Ceelen. “Daarnaast is het aantrekken en behouden van internationaal talent van vitaal belang. Met het Leiden International Centre pakken we een rol in landelijke, provinciale en regionale Human Capital Agenda’s. Daarmee beïnvloeden we en dragen we bij aan het vestigingsklimaat voor bedrijven in de Leidse regio.”

Recordjaar

Het jaar 2022 was een recordjaar. Met 681 inschrijvingen en 800 contactmomenten bij de helpdesk illustreren de cijfers de cruciale rol van Leiden International Centre als aanspreekpunt voor internationale nieuwkomers in de Leidse regio.

Bij de helpdesk van het Leiden International Centre, gevestigd in het stadskantoor bij Level worden internationals ontvangen. De desk wordt bemand door medewerkers van het Leiden International Centre.

Vanaf 23 januari is de naamswijziging doorgevoerd op alle kanalen van het oude Expat Centre Leiden. Lees er alles over op www.leideninternationalcentre.nl.

Uit de krant

Uit de krant