Afbeelding

Dames LOHC winnen rommelige wedstrijd tegen Voordaan

Zondag 18 september mocht LOHC dames 1 optreden tegen Voordaan dames 1, uit in Utrecht. Na een goede wedstrijd gespeeld te hebben tegen Victoria dames 1 voor de Goldcup afgelopen donderdag en vrijdag een rustdag gehad te hebben, waren de dames erop gebrand om de drie punten mee naar Oegstgeest te nemen.

Het eerste kwart begon LOHC dames 1 scherp. Na een aantal minuten stonden de Leidse dames al voor. Na een mooie actie van Anne van Eijndhoven kon Rozemarijn Tiebout de bal er hard in flatsen. 0-1 voor Leiden. Na de goal kreeg Oegstgeest vele corners mee. Helaas werden deze niet benut.

In het tweede kwart begon LOHC rommelig en kreeg snel een corner tegen, maar door het goed uitlopen van Sascha van den Wall Bake bleef het 0-1. Ook kreeg LOHC corners mee, maar deze werden goed uitgelopen door de eerste uitloper van Voordaan.

Het spel bleef rommelig aan de Leidse kant waardoor Voordaan een aantal mooie acties naar voren had. Maar de verdediging van ‘Leiden’ stond sterk en zo kwamen de dames van Voordaan er niet doorheen. Ook LOHC creëerde veel kansen, maar de dames konden hun voorsprong niet uitbreiden. Einde tweede kwart. Nog steeds 0-1.

Na een goede bespreking in de rust, begonnen de dames aan de tweede helft. Het bleef een beetje chaotisch. Corners tegen en voor, maar door beide ploegen werd er geen een benut. Ondanks het rommelige spel kwamen de dames van LOHC met een mooie aanval een aantal keer via de buitenkant de cirkel binnen van Voordaan. Voordaan verdedigde sterk waardoor de spitsen zich moeilijk in een scorende positie konden manoeuvreren.

Een moeizame wedstrijd, maar de punten zijn binnen

Vol energie en inzet begonnen de dames van Leiden aan het laatste kwart. De dames waren gedreven om de drie punten naar Oegstgeest mee te nemen. Voordaan begon feller te spelen om de gelijkmaker te scoren en speelde veel voorwaarts.

Naarmate het kwart vorderde ging Leiden steeds beter spelen. Aan het einde van het kwart stond LOHC met tien speelsters in het veld door een groene kaart. Ondanks dit ondertal heeft Leiden de 0-1 vast weten te houden tot het fluitsignaal.

In de laatste minuut kwamen de dames van Voordaan nog een aantal keer de cirkel in van LOHC, maar LOHC wist zich staande te houden.

Het was een moeizame wedstrijd voor LOHC, maar de punten zijn binnen. Aankomende zondag mogen ze optreden tegen Cartouche dames 1, 12.45 uur uit in Leidschendam.