Logo oegstgeestercourant.nl

18 en 19 juni: Open Tuinen Weekend

Geniet een weekend lang van privé tuinen die door hun eigenaren voor het publiek worden opengesteld. Het Open Tuinen Weekend is een initiatief van de vereniging Groei & Bloei en ook dit jaar organiseert de afdeling Leiden e.o. dit evenement. Iedereen is welkom in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 juni. De tuinen zijn onder meer gelegen in Leiden, Zoeterwoude, Voorschoten, Oegstgeest en Warmond.

De tuin-eigenaren vertellen bezoekers graag over hun tuin. Elke particuliere tuin heeft zijn eigen karakter en verhaal. Men kan dit jaar onder andere kennismaken met een tuin in Oegstgeest waarin een spiegelvijver, een varencollectie waaronder zelfs enkele boomvarens en een verzameling van botanische fuchsia’s te zien zijn. In Voorschoten kan men zowel een klimaatbestendige tuin met een wadi bezoeken, als enkele stadstuinen waaronder een prachtige tuin waarin het gelukt is om op een klein oppervlak een Piet Oudolf tuin te creëren. Onder andere in deze tuin kan men goed zien welke potentie een relatief kleine tuin kan hebben en hoeveel verschillende leefplekjes kunnen worden gecreëerd in een stadstuin. Verder zijn er prachtige moestuinen en een mooie binnenstadstuin te bekijken in Leiden en stads- en villatuinen te bezoeken in Warmond.

Open tuinen in Leiden en Oegstgeest:

Leiden: Thea Jansen, Tuinvereniging Ons Buiten, tuin 442, Joop Vervoornpad 16 - Richard Schoenmaker, Tuinvereniging Ons Buiten, tuin 271, Joop Vervoornpad 16 - Herman Brusche, Cronensteyn tuin 25/27, Boerenpad 1 - Rembrandttuin, Rembrandtplaats - O. Lotten, Schelpenkade 24, entree via Watergeuzenstraat 55

Oegstgeest: Yuverta, Lange Voort 70 - Hof van Maandag, Terweeweg 122a - Joost Ligthart, Homeruslaan 7

Op de website van Groei & Bloei Leiden e.o. kunnen geïnteresseerden informatie vinden over de deelnemende tuinen en de openingstijden: leiden.groei.nl/home.

Meer berichten