Siard Houtzager in Praag.
Siard Houtzager in Praag.

Europa-fietser bereikt Praag

Algemeen

Na 19 dagen en 1250 kilometer is Oegstgeestenaar Siard Houtzager op zondag 24 april in Praag aangekomen. “Tijdens de corona-lockdown heb ik het plan opgevat om een fietstocht door Europa te gaan maken. Op 6 april ben ik vertrokken om tien weken door Europa te fietsen.”

De afgelopen tweeënhalve week heeft hij ongeveer tachtig à negentig kilometer per dag gefietst. “In Duitsland langs de rivier de Lippe, de Diemel en de Warra, dat waren redelijk vlakke etappes; pas in Tsjechië werd het wat heuvelachtig en was het even doorbijten.”

Na een paar dagen in Praag gaat het door Oostenrijk richting Venetië. “Ik kijk erg uit naar de Oostenrijkse bergen; met de kilometers van de afgelopen weken in de benen verwacht ik dat ze mij geen problemen geven.”

Siards fietstocht krijgt al aardig wat aandacht. “Ik post iedere dag een paar foto’s op Instagram en heb al bijna het streefdoel van mijn sponsoractie gehaald. Ik probeer €3600 (één euro per kilometer) op te halen voor de Nederlandse Hartstichting. Omdat de Hartstichting zich inzet voor een gezonde, actieve lifestyle en het voorkomen van hart- en vaatziekten wil ik hun werk graag ondersteun.”

Wil je Siard’s initiatief ook sponsoren? https://acties.voordehartstichting.nl/actie/siard-houtzager. Alle donaties gaan volledig naar de Hart Stichting.

Uit de krant

Uit de krant