Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Leerlingen van Het DOK en wethouder Huizing prikten bij de opening ballonnen door. | </p>

Leerlingen van Het DOK en wethouder Huizing prikten bij de opening ballonnen door. |

(Foto: Willemien Timmers)

Nieuwbouw Het DOK en gezondheidscentrum feestelijk geopend

De wijk Nieuw Rhijngeest heeft een aanzienlijke upgrade gekregen met de officiële opening van het multifunctionele gezondheidscentrum, kinderdagverblijf Blos en de uitbreiding van de brede basisschool Het DOK. Belangrijke basisvoorzieningen zijn voor de inwoners van deze wijk binnen handbereik gekomen.

Door Wim van Tuijl

Op donderdagochtend 10 maart verrichtten tien leerlingen van Het DOK samen met wethouder Matthijs Huizing de openingshandeling met het doorprikken van ballonnen en het laten afgaan van een confettibom. 

Daarna werd de opening vervolgd met een ludieke handeling. De leerlingen begroeven een tijdscapsule met daarin brieven en spullen van het heden, gericht aan inwoners van Oegstgeest in de verre toekomst.

Uitbreiding Het DOK

De uitbreiding van Het DOK is bestemd voor de leerlingen van de bovenbouw, de groepen 5 tot en met 8. De ruimte van genoemde school is gevestigd op de eerste verdieping. Matthijs Huizing richtte zich tot de leerlingen: “Uit eigen ervaring weet ik dat de schooltijd een periode is die je je hele leven met je meedraagt. Alle keren dat je hier later terugkomt, word je herinnerd aan de periode dat je hier les ontving.” Hij memoreerde ook dat velen bij dit project waren betrokken.
Het zag er in het recente verleden geenszins naar uit dat Het DOK een uitbreiding zou moeten ondergaan. Tijdens de laatste recessie kwam woningbouw in de Rhijngeest niet van de grond. Gevolg: minder leerlingen dan gepland. Dit veranderde in het laatste decennium. De grond werd gemakkelijk verkocht door de grote vraag naar woningen. Veel jonge gezinnen vestigden zich met als gevolg een grote behoefte aan een basisschool in de directe omgeving. De toeloop werd zo groot dat uitbreiding van de school onvermijdelijk werd. Aannemer Averesch ging aan de slag met de nieuwbouw en in februari 2021 belandde de eerste paal in de grond.

Tijdens de rondleiding in de schoolruimte was te zien dat de school naar de huidige maatstaven van lesgeven is ingericht.

Zo zijn er ruimtes waarin de leerlingen zelfstandig kunnen oefenen, aan weektaken kunnen werken, een bibliotheek en een groot lokaal, genoemd het ontdeklaboratorium. In dat laatste lokaal ontvangen leerlingen lessen in techniek en handvaardigheid.

Kinderdagopvang

Er is ook gedacht aan kinderdagopvang. Op de begane grond is kinderdagverblijf Blos gevestigd. Een voorziening waaraan in een moderne wijk zeker behoefte aan zal zijn.

Gezondheidscentrum

De gehele begane grond is eigendom van Cortese Care BV. Daar is, naast de kinderdagopvang, een multifunctioneel gezondheidscentrum gevestigd. ‘Multifunctioneel’ mag hier breed worden geïnterpreteerd. Huisartsenpraktijk Rhijngeest heeft het nabijgelegen noodgebouw verlaten en is nu in het nieuwe onderkomen gevestigd. Deze praktijk maakt onderdeel uit van huisartsenpraktijk Poelgeest aan de Rozenlaan. Rogier van Geldre laat de ruimten zien. Een ruime wachtkamer en diverse behandelkamers voor kleinere ingrepen, alsmede een prikpost van Atal maken onderdeel uit van deze moderne huisartsenpost. Er is ook een spreekuur voor verloskunde en een diëtiste.
Voor fysiotherapie hoeven de bewoners van de nieuwe wijk niet meer ver weg. Binnen het gebouw is Paramedisch Centrum Katwijk Fysiotherapie gevestigd, dat voorziet in een breed behandelaanbod. Een ruimte met fitnessapparatuur onderstreept dat nadrukkelijk.
Vanaf maandag 4 april zal apotheek Beker binnen genoemd gezondheidscentrum de deuren openen.
Andere zorggerelateerde instellingen in dit nieuwe zorgcentrum zijn: Psychologiepraktijk Femke Herfkens, Expertisecentrum Uniek (logopedie, kinderfysiotherapie, kinderpsychologie en dyslexie) en Buurtzorg (thuiszorgorganisatie)
In de naaste toekomst zal ook een podotherapeut zich hier vestigen. Cortese Care geeft aan dat nog drie ruimtes voor zorgverleners te huur zijn. Voor informatie: 06-20614141.

Meer berichten