Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Medewerkers van de GGD zitten klaar in één van de tien prikstraten.</p>

Medewerkers van de GGD zitten klaar in één van de tien prikstraten.

(Foto: J.P.Kranenburg)

Uitbreiding vaccinatielocaties in regio Hollands Midden

Regio • GGD Hollands Midden heeft nieuwe vaccinatielocaties in Noordwijkerhout en Bergambacht in gebruik genomen. Daarmee komt het totaal van vaste vaccinatielocaties in onze regio op vijf locaties: Alphen aan den Rijn, Bergambacht, Gouda, Leiden en Noordwijkerhout. Daar komen binnenkort nog locaties bij.

In de tweede week van januari starten ze in het A4-zalencentrum (voorheen Levensstroom) aan de Elisabethhof 5 in Leiderdorp. Actuele informatie over onze locaties is terug te vinden op ggdhm.nl.

Openingstijden feestdagen 

De testlocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Lisse en Nieuwveen zijn geopend op 31 december van 8.00 tot 12.00 uur, 1 januari van 9.00 tot 12.00 uur en 2 januari van 8.00 tot 12.00 uur. Op oudejaarsdag (vrijdag 31 december) en nieuwjaarsdag (zaterdag 1 januari) zijn de vaccinatielocaties gesloten.

Aangescherpte regels na besmetting met corona

Om de verspreiding zo veel mogelijk af te remmen zijn de leefregels rondom een besmetting met corona onlangs aangescherpt. Ben je zelf positief getest, dan ga je minimaal 7 dagen in isolatie. Dit geldt voor iedereen, of je nu klachten hebt of niet en of je nu immuun bent of niet.

Huisgenoten of nauwe contacten (15 minuten of langer binnen 1,5 meter) van iemand die corona heeft moeten in quarantaine voor 10 dagen. Ook dit geldt voor iedereen.

Het advies is om zo snel mogelijk te testen. Dit mag met een zelftest of bij de GGD. Laat je 5 dagen na het laatste contact met de persoon die corona heeft, testen bij de GGD. Is deze testuitslag negatief dan mag je uit quarantaine. Krijg je klachten doe dan ook zo snel mogelijk een test, een zelftest of een test bij de GGD.

Overige contacten: als je minder dan 15 minuten binnen 1,5 meter of langer dan 15 minuten buiten 1,5 meter van iemand die corona heeft bent geweest, doe dan een test als je bij iemand op bezoek gaat of als je bezoek krijgt. Dit mag een zelftest zijn of een test bij de GGD. Houd je gezondheid goed in gaten. Krijg je klachten die passen bij corona doe dan ook direct een zelftest of laat je testen bij de GGD.

Meer berichten