Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Nanne in zijn studeerkamer aan het werk aan de volgende dakpan. | Foto Willemien Timmers</p>

Nanne in zijn studeerkamer aan het werk aan de volgende dakpan. | Foto Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Nanne Wempe fleurt Duinzichtstraat op

Oegstgeestenaar Nanne Wempe, die al 42 jaar in de Duinzichtstraat woont, heeft al zeventien daken van zijn buren opgefleurd met een kleurige dakpan met daarop het wapen van Oegstgeest.

“Het begon in 2016 toen ik bij een biljarttoernooi in Biljartcentrum Oegstgeest een échte Oegstgeester dakpan won. Je weet wel, zo eentje die ook nog op het dak van het koetshuis bij Oud Poelgeest ligt. Die pan, die in ooit Oegstgeest in een fabriek langs de Rijn gemaakt is, paste natuurlijk niet op mijn dak. Toen heb ik het idee opgevat om voor mijn eigen huisje een Oegstgeester dakpan te maken, maar dan met het wapen van Oegstgeest er op geschilderd.”

Honderd jaar

In de Duinzichtstraat staat een heel aantal huizen dat hetzelfde dak heeft als Nanne. “Bij al die huisjes, van oorsprong kleine huurhuizen die zo ongeveer uit 1920 stammen, heb ik een brief in de bus gedaan of ze ook zo’n fleurige dakpan wilden. Tot nu toe heb ik zeventien dakpannen beschilderd, die ik bij iedereen netjes in de derde rij boven de dakgoot heb gelegd. Erg leuk om te doen bij deze huisjes, die hier dus al een eeuw staan.”

Nanne zet in zijn multifunctionele studeerkamer, met uitzicht op de tuin, de pannen eerst in de grondverf, waarna hij er met een potlood het wapen op tekent, en inkleurt met acrylverf. “Vervolgens spuit ik er transparante lak over. Zo kunnen we er in de straat nog jaren van genieten! Wie weet opnieuw honderd jaar.” 

(Willemien Timmers)

Meer berichten