Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Crowdfunding voor Koen

Koen Oosterhuis is aangenomen om vanaf januari 2022 in Los Angeles te studeren, maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde.

“De meesten zullen mij kennen als de kleine jongen die vroeger in de computerwinkel van mijn ouders, Micromax Computers, zat. Ik heb in Oegstgeest op de Montessorischool gezeten, waarna ik naar het Stedelijk Gymnasium in Leiden ben gegaan, waar ik in 2017 cum laude ben geslaagd. Momenteel studeer ik compositie aan het Conservatorium van Amsterdam en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, allebei in het derde jaar.”

Afgelopen juni kreeg Koen te horen dat hij is aangenomen om vanaf januari 2022 voor zijn compositie studie een semester op uitwisseling te gaan naar de University of Southern California (USC) Thornton School of Music in Los Angeles, een van de beste conservatoria in de Verenigde Staten. “Voor iemand zoals ik die graag in de filmmuziek verder zou willen gaan, is dit een droom die uitkomt, aangezien USC nauwe banden heeft met Hollywood. Helaas is studeren in de Verenigde Staten duur en zal deze uitwisseling mij grofweg €10.000 gaan kosten. Deze kosten bestaan uit huisvesting, visum, Amerikaanse zorgverzekering, vlucht en overige kosten voor het uitwisselingsprogramma.”

Om de kosten te kunnen dekken, heeft Koen onlangs een crowdfunding-campagne opgezet, en hij vraagt ‘Oegstgeest’ om hem te helpen zijn droom te verwezelijken. “Nog tot en met woensdag 8 december kunt u mij ondersteunen met een donatie, en voor elke donatie kunt u iets terugkrijgen, zoals een compositie door mij persoonlijk voor u geschreven!”

Voor informatie over de uitwisseling en de crowdfunding kan men terecht op koenoosterhuis.nl of men kan naar Koen mailen via info@koenoosterhuis.nl. “Bedankt!!”

Meer berichten