Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Jens Wiersma, met daarachter Paul Kruijt. |&nbsp;</p>

Jens Wiersma, met daarachter Paul Kruijt. | 

(Foto: Henk van Gijzen)

Pecos meteen aan kop

Na twee afgebroken competities moet het voor Pecos dit najaar alsnog gaan gebeuren: de terugkeer naar de eerste divisie. Met een 9-1 zege tegen Assen grepen de Oegstgeester tafeltennissers meteen de leiding.

Het meest gedenkwaardige aan deze eerste speelronde was het feit dat er eindelijk weer getafeltennist werd. Met publiek, met een geopende kantine, en nog even zonder toegangscontrole. Wel hadden de Drenten zaterdag hun sterkste speler thuisgelaten, en mede daardoor was de wedstrijd geen moment echt spannend. ‘Het had nog eerder 10-0 kunnen zijn dan 8-2’, analyseerde Paul Kruijt na afloop. Youri Soons had in het potje dat hij verloor twee matchpoints in de vijfde game, terwijl de negen winstpartijen telkens in drie of hooguit vier games gingen.

Een makkie kortom, voor Kruijt, Soons en Jens Wiersma, die dan ook de uitgesproken titelfavoriet zijn in deze tweededivisiepoule. Zowel in maart als oktober vorig jaar stond de Pecoshoofdmacht riant aan kop toen de lockdown inging. Beide competities bleven steken op vier gespeelde ronden. Twee halve kampioenschappen zijn natuurlijk niet genoeg voor promotie, dus moet het nu dan bij de derde poging gaan lukken. Jop van der Wiel heeft zijn batje even opgeborgen, maar met René Waterreus en Youri Soons terug achter de tafel is zijn vervanging uitstekend geregeld. De ranglijst liegt in het tafeltennis nooit, en die laat zien dat bij de tien beste spelers van deze poule, alle vijf de Pecossers staan. Naast de vier genoemde behoort ook Maroun Nader nog tot het team.

De komende weken staan twee uitwedstrijden op het programma. Volgende week bij Disnierats in Hoorn, deze zaterdag gaat Pecos naar Franeker om de strijd aan te binden met onder anderen oud-clubgenoot Bram Parlevliet. Het onderlinge duel tussen die twee teams eindigde in een zwaarbevochten 5-5.

In het kielzog van team 1 boekten ook Pecos 2, Pecos 3 en het nieuwe eerste jeugdteam bij de start van de competitie klinkende zeges. Er was lang naar deze hervatting uitgekeken, en voorlopig is de stemming in de Thorn Tafeltennishal meteen opperbest.

Meer berichten