Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het enthousiaste team van de Oegstgeester KWF-afdeling. |&nbsp;</p>

Het enthousiaste team van de Oegstgeester KWF-afdeling. | 

(Foto: Pim Kouwenhoven)

Kankerbestrijding collecteert 5 tot en met 11 september

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (5 tot en met 11 september) wordt in Oegstgeest weer gecollecteerd. Oegstgeestenaren die iets over hebben voor het goede doel kunnen dit jaar via een QR-code doneren. Dit gaat heel eenvoudig door met hun telefoon, een QR-code te scannen. 

Wim Koster, voorzitter van het KWF-collecteteam in Oegstgeest, is blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. “Door de coronacrisis was de opbrengst in Oegstgeest vorig jaar ongeveer een kwart lager dan we gewend waren. Er kwam in 2020 bijna  8.000 euro binnen, in plaats van 10.000 zoals het jaar ervoor.” 

‘Blij dat er weer volop gecollecteerd kan worden’

Een op de drie

“We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Koster. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt een op de drie Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.”

Doneren via mobiel

Dit jaar kunnen Oegstgeestenaren tussen 5 en 11 september de collectanten tegenkomen in de verschillende winkelcentra van Oegstgeest. Daarnaast wordt in een beperkt aantal straten aan de deur gecollecteerd. “Wij hebben er dit jaar voor gekozen om uitsluitend contactloos via een QR-code te collecteren”, zegt Wil de Vries, collectecoördinator voor Oegstgeest. “Je helpt het collecteteam enorm door op deze wijze geld te doneren. De QR-code scan je heel handig met je mobiele telefoon. Je betaalt vervolgens veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL.”

Collectanten gezocht

“Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? Het collecteteam in Oegstgeest is nog op zoek naar collectanten.” Meld je aan via info@kwfoegstgeest.nl.

Doneren aan KWF kan dit jaar via QR-code
Meer berichten