Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Emma Scheeren

GDT-Juf Karin met pensioen

De Gevers Deutz Terweeschool heeft vorige week afscheid genomen van juf Karin van Schoonhoven.

Juf Karin deed de ‘Haanstra Kleuterkweek’ aan de Vliet in Leiden en liep in haar laatste jaar stage bij de Gevers Deutz Kleuterschool in de Deutzstraat, waar Willy van der Lee toen nog hoofdleidster was. In 1981, op haar 21ste studeerde Karin af als kleuterjuf. Later, na de fusie met de Terweeschool, ging ze ook in de hogere groepen werken.

Juf Karin heeft dus veertig jaar op ‘de GDT’ gewerkt. Dit betekent dat ongeveer 1200 leerlingen uit Oegstgeest van haar onderwijs hebben gehad. Heel veel leerlingen zullen zich juf Karin kunnen herinneren als ze terugdenken aan hun basisschooltijd. Een strenge maar rechtvaardige juf die er echt altijd voor de kinderen was. “Ze heeft een heldere blik op het onderwijs, is doortastend en collegiaal. Een juf in hart en nieren”, laat een collega weten.

De laatste jaren heeft Karin steeds groep 8 lesgegeven en de kinderen een mooi laatste jaar op de GDT bezorgd. Een belangrijk onderdeel van dit laatste jaar is altijd dat de kinderen hun eigen musical mogen schrijven. Juf Karin had hier een belangrijke rol in en de school zal haar daarbij dan ook heel erg gaan missen.

Op donderdag 15 juli werd juf Karin thuis opgehaald met een mooie Saab Oldtimer door een oud-ouder wiens kinderen jaren geleden les van haar hebben gehad.

Net als de kinderen van groep 8 is juf Karin die dag de school uit gejonast. Later op de dag kwamen oud-leerlingen afscheid nemen.

Meer berichten