Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Van links naar rechts: Wethouder P.A. Glasbeek (gemeente Oegstgeest), Jan Bouter (Bogor Projectontwikkeling), Aart Jan Verdoold (Dunavast).</p>

Van links naar rechts: Wethouder P.A. Glasbeek (gemeente Oegstgeest), Jan Bouter (Bogor Projectontwikkeling), Aart Jan Verdoold (Dunavast).

(Foto: Sjaak Noteboom Waddinxveen)

Bouw Martha Flora zorgvilla in Park Duivenvoorde gestart

Bogor & Dunavast bouwen twintig zorgappartementen voor Aedifica

Dinsdag 1 juni heeft wethouder Peter Glasbeek het startsein gegeven voor de bouw van een Martha Flora zorgvilla met twintig zorgstudio’s. De bouw van de zorgvilla wordt verzorgd door Kwadraat Bouw uit Leerdam.

Wethouder Glasbeek refereerde in zijn toespraak aan de verschillende conflicterende belangen die er speelden rondom dit project. Hij gaf aan dat dat niet verwonderlijk is voor binnenstedelijke bouwprojecten in een kleine gemeente als Oegstgeest. De vraag naar passende zorg voor dementerende ouderen overstijgt het huidige aanbod. De wethouder liet daarom weten blij te zijn dat de bouw nu van start gaat.

In de zorgvilla zijn diverse gemeenschappelijke ruimten opgenomen en twintig individuele zorgstudio’s, zodat bewoners zich in alle privacy kunnen terugtrekken. De nieuwe zorgvilla voor Martha Flora vormt een uitstekende aanvulling op de toenemende vraag voor waardevolle huisvesting en onderscheidende zorg bij dementie in het hoger segment.

De bouw van de zorgvilla neemt ongeveer een periode van een jaar in beslag. In het voorjaar van 2022 worden de twintig zorgappartementen opgeleverd aan de gebruiker Martha Flora.

Meer berichten