Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Cor van Zandwijk met twee zonen bij zijn honderdste verjaardag in 2017. | Archieffoto</p>

Cor van Zandwijk met twee zonen bij zijn honderdste verjaardag in 2017. | Archieffoto

(Foto: Willemien Timmers)

Oudste man van Oegstgeest overleden

De oudste man van Oegstgeest, Cornelis van Zandwijk, is op woensdagmiddag 26 mei overleden. Hij is 103 jaar geworden.

Cor van Zandwijk verbleef in Marente, locatie Wijckerslooth.
Nadat hij op 99-jarige leeftijd zijn heup had gebroken, is hij vanuit zijn woonplaats Rijnsburg verhuisd naar bovengenoemd zorgcentrum. Zelfstandig wonen was niet meer mogelijk. Hij bleef helder van geest en las zelfs nog dagelijks de krant. Bovendien was hij een trouw bezoeker van de kerkdiensten die in het huis werden gehouden.

Als boerenzoon koos hij voor een loopbaan in het onderwijs. In Rijnsburg was hij, samen met zijn aangetrouwde neef Arie Blokland, oprichter van de Christelijke ULO-school Rijnsburg. Ruim twintig jaar was hij aldaar directeur. De school maakt nu deel uit van scholengemeenschap Visser ’t Hooft. 

Voor zijn grote maatschappelijke verdiensten, werd Van Zandwijk  op 4 mei 1982 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn vier zoons zijn allen het onderwijs ingegaan. Pas in 2019 verdween de naam Van Zandwijk op genoemde school in fysiek opzicht uit beeld toen zijn zoon Geert, locatie-directeur, met pensioen ging. Hij verwoordde: “Mijn vader is vredig ingeslapen.”
De uitvaartdienst vindt op woensdag 2 juni plaats.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten