Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Op dinsdag 16 maart waren wethouder Jan Nieuwenhuis, Marjolijn van der Jagt en voorzitter CKV Fiks, Nico van Welzen, aanwezig bij de presentatie van het magazine, die plaatsvond in de kantine van de korfbalvereniging die de verspreiding op zich zal nemen.</p>

Op dinsdag 16 maart waren wethouder Jan Nieuwenhuis, Marjolijn van der Jagt en voorzitter CKV Fiks, Nico van Welzen, aanwezig bij de presentatie van het magazine, die plaatsvond in de kantine van de korfbalvereniging die de verspreiding op zich zal nemen.

(Foto: Willemien Timmers)

Het nieuwe informatiemagazine voor Oegstgeest valt één dezer dagen op de mat

Met trots presenteren Dorpsmarketing Oegstgeest en Akse Media het nieuwe informatiemagazine Oegstgeest 2021. Een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de gemeente Oegstgeest.

In het magazine staan interessante artikelen en informatie over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven in het mooie groene dorp Oegstgeest. Tevens kan men een bladerbare versie (e-book) bekijken via de SmartMap http://oegstgeest.smartmap.nl.

Dorpsmarketing Oegstgeest heeft er veel tijd en energie ingestoken om deze gratis uitgave tot een succes te maken. De coverfoto is gemaakt door de Oegstgeester fotograaf Monique Shaw. De cover past mooi bij de titel ‘Oegstgeest, een dorp om trots op te zijn.’ Natuurlijk ontbreekt de slogan ‘Terug naar Oegstgeest’ niet. “Wij wensen u veel leesplezier”, laat dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt weten.

Fiks als verspreider

Het gemeentemagazine zal verspreid worden door korfbalvereniging CKV Fiks. Dorpsmarketing Oegstgeest is zeer enthousiast dat deze Oegstgeester vereniging, uiteraard tegen een vergoeding voor in de clubkas, de verspreiding gaat verzorgen. Dit is de eerste keer dat de verspreiding op deze manier plaats zal vinden. “Hiermee wordt de dorpstrots vergroot en zorgen we voor meer betrouwbaarheid van de verspreiding”, aldus Van der Jagt.

“Ik kwam in contact met Fiks tijdens een sponsorbijeenkomst in 2019”, vertelt Marjolijn van der Jagt. “Het thema van die bijeenkomst was ‘Terug naar Oegstgeest’. Tijdens die sponsoravond was een fietstocht gepland om een aantal van de in het boek genoemde historische plekken van Oegstgeest te bezoeken. Ik kreeg een heel leuk contact met Sandra Nonhebel en Sandra Vreeken, leden van de sponsorcommissie. Dit warme contact is gebleven en daarom dacht ik gelijk aan Fiks of zij belangstelling had voor deze klus tegen een financieel extraatje voor de club”, vervolgt ze.

Sandra Nonhebel en Sandra Vreeken zijn direct binnen de vereniging vrijwilligers gaan werven om mee te helpen met de verspreiding. Het leidde tot een goede respons en rond de 50 vrijwilligers zullen het genoemde magazine de komende twee weken gaan verspreiden. 

Lezenswaardig

Het magazine biedt een zeer brede informatie over van alles wat Oegstgeest heeft te bieden. Te veel om alles in dit artikel weer te geven. Denk aan bijvoorbeeld sportverenigingen, zorgmogelijkheden, kerkgenootschappen, gemeentehuis Oegstgeest en de winkelcentra. Het is lezenswaardig en overzichtelijk opgesteld, omlijst door mooie foto’s van de gemeente. Een voorwoord van burgemeester Emile Jaensch ontbreekt niet. In het magazine bevindt zich een bijlage met een overzicht van alle webshop-winkels en horeca van Oegstgeest.

Dankzij de enthousiaste medewerking van diverse Oegstgeester fotografen, waaronder Wil van Elk, Tim Helming, Roel Slootweg, Willemien Timmers en Monique Shaw bevat dit magazine foto’s van herkenbare Oegstgeester plekjes.

Oegstgeestenaren die na 28 maart nog geen gemeentemagazine hebben ontvangen kunnen deze afhalen bij het gemeentehuis of in het Dorpscentrum. Bij NEE/NEE en JA/NEE stickers wordt het gemeentemagazine 2021 niet in de bus gedaan.

Naast alle interessante artikelen is er in het magazine een adressenindex opgenomen. Akse Media heeft de adressenindex van Oegstgeest en omstreken samengesteld en daar waar mogelijk gecontroleerd.

In verband met het coronavirus kan het zo zijn dat een aantal acties en of evenementen die in de gids staan geen doorgang kunnen vinden. “Houd de website www.terugnaaroegstgeest.nl in de gaten.”


Ook is er naast het magazine en de digitale gids een gratis Gemeentegids app. “Met deze gids voor uw tablet of smartphone kunt u 1,9 miljoen actuele adressen in heel Nederland, altijd en overal raadplegen. Er is een mogelijkheid om uw vermelding of bedrijf toe te voegen. Ook leidt de app u vanaf de plek waar u zich bevindt naar de dichtstbijzijnde vestiging via de route functie. De gratis gemeentegids app kunt u downloaden door de QR-code te scannen”, legt Marjolijn van der Jagt uit.

De digitale versie van het magazine is goed toegankelijk voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking. Het is mogelijk om de gids in drie verschillende aangepaste leesvormen op te vragen: in braille, grootlettertype of gesproken als daisy-cd-rom.

Tot 2020 werd er een kleiner formaat gemeentegids uitgebracht. Nu is het op verzoek van Dorpsmarketing Oegstgeest een informatiemagazine geworden. Dit is gedrukt op gecertificeerd papier en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van adverteerders, vereniging en instellingen.

Op dinsdag 16 maart waren wethouder Jan Nieuwenhuis, Marjolijn van der Jagt en voorzitter CKV Fiks, Nico van Welzen, aanwezig bij de presentatie van het magazine en een hand-out met een overzicht van de webshops van winkels en horeca in Oegstgeest, die plaatsvond in de kantine van de korfbalvereniging.

Meer berichten