Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Bijen werken hard, dag en nacht. (Bron -Groene Cirkel Bijenlandschap fotowedstrijd) &nbsp;| Foto Robin Valk</p>

Bijen werken hard, dag en nacht. (Bron -Groene Cirkel Bijenlandschap fotowedstrijd)  | Foto Robin Valk

(Foto: Robin Valk)

Inwoners in actie voor de bij én Kinderen in de Knel

Protestantse Gemeente Oegstgeest doet mee met de zadenactie van Kerk in Actie
In de huidige veertigdagentijd (de tijd tussen carnaval en Pasen) besteden de kerken in Oegstgeest extra aandacht aan kwetsbaren in de samenleving. Omdat er daarnaast zorgen zijn over de terugloop van het aantal bijen en vlinders in Nederland, heeft de diaconie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO), de Groene Kerk en Regenboogkerk, dit jaar gekozen voor de zadenactie van Kerk in Actie.

De hele maand maart kan men bij hen zakjes bij-vriendelijke bloemenmengels bestellen. De opbrengst van de verkoop gaat naar het project Stichting Kleine Arbeider in Bogotá, Colombia, een project van Kinderen in de Knel (Kerk in Actie).

Mengsels

Belangstellenden hebben de keuze uit drie verschillende mengsels met elk meer dan twintig verschillende bloemsoorten, zodat er op elke grondsoort genoeg bloemen op zullen komen:

• Vlindermengsel - hier komen zowel vlinders als bijen op af, een genot om te zien;

• Kindertuin-mengsel - met lager-groeiende bloemen die niet giftig zijn. Geen zorgen of kleine kinderen de bloemen plukken en in de mond stoppen.

• Bijenmengsel - het mengsel dat het meest gericht is op bijen, met ook prachtige bloemen.

De zaden worden geleverd door een gerenommeerde zaadteler en de zakjes bevatten uiteraard zaai-instructies en genoeg zaad voor zo’n drie vierkante meter. Eén zakje is te bestellen voor €2,50; drie zakjes kosten €7,00.

Zaden voor het goed doel kunnen bij de PGO worden besteld door een e-mail te sturen naar diaconie@pgoegstgeest.nl met naam, adres, mengsel-keuze en aantal zakjes. Ook kan men een appje sturen naar 06-50280402. Graag betaling door het bedrag naar rekeningnummer NL87 INGB 0000 3734 56 van de diaconie PGO over te maken o.v.v. Wees erBIJ Colombia. De zakjes worden dan in april in de brievenbus bezorgd.

“Bestellingen ontvangen we graag voor 31 maart 2021 zodat u in april kunt gaan zaaien. Alvast bedankt voor uw steun aan de bij en ons project in Colombia”, laat Herma Pauptit, taakgroep Diaconaat & Zending van de PGO weten. “Iedereen kan meedoen aan deze actie. Hoe meer bloemen, hoe beter voor de bijen en vlinders.”

Meer berichten