Afbeelding
Foto: pr.

Lekker lezen, tips van de bieb over efficiënt werken

Algemeen

bieb • In de bibliotheek kun je allerlei dingen ontdekken en leren. Je kunt er nieuwe inzichten opdoen en nieuwe vaardigheden leren. Deze maand gaan de leestips van Dionne Dinkhuijsen (programmamanager Bibliotheek Bollenstreek) over (basis)vaardigheden die goed van pas komen in je werk. Maar ook in je dagelijks leven kun je er veel aan hebben. De extra tip komt van (Digi)Taalhuis Coördinator Roy Geers en gaat over menselijke evolutie, die uitkomt in het nu, de digitale wereld.

 

Eat that frog / Brian Tracy (ook als e-book) 

Dé methode om te stoppen met uitstellen en super productief te worden. Een heerlijk boekje met 21 praktische tips. Veel tips zijn herkenbaar, en misschien ook wel cliché, maar dat maakt het juist weer grappig. Eet die kikker! Is hij te groot, hak ‘m dan in hapklare stukjes. Zijn het er twee? Eet dan eerst de vieste kikker. Begin elke dag met het eten van de kikker, dan is de rest van de dag een makkie. En vooral: Gewoon Doen! 

De vijf frustraties van teamwork / Patrick Lencioni (ook als e-book) 

De basisvaardigheden voor goed teamwerk worden in dit boek beschreven door middel van een verhaal. Catherine, een nieuwe directeur, moet een niet-functionerend managementteam gaan leiden. De sfeer is zo negatief dat de hele organisatie er last van heeft. Ze stelt een groepsdoel op en wil dit samen met haar managementteam gaan realiseren. Hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat iedereen achter dit doel staat en er actief aan bijdraagt? Dat vraagt toewijding en discipline. Is dat er niet dan openbaren zich vijf frustraties die samenwerking belemmeren. Een top boek voor iedereen die met teams werkt of gaat werken. 

3458 Strategiemaken en organisatiekraken / Camilla van den Boom 

Hoe maak je je bedrijf sterker, slimmer en sneller? Fijn boek over de constant veranderende omgeving waar we allemaal mee te maken krijgen als organisatie en als mens. De snelheid van verandering neemt toe en er is meer onzekerheid over wat er gebeurt. Anders denken, creativiteit en sneller handelen staan nu voorop. Camilla geeft voorbeelden en praktische tips om deze nieuwe werkelijkheid het hoofd te bieden. Een inspirerend boek waar de energie uitspat. 

Extra leestip van Roy Geers, (Digi)Taalhuis Coördinator 

Sapiens: een kleine geschiedenis van de mensheid / Yuval Noah Harari  

Sapiens is een boek dat je meeneemt op een reis door de geschiedenis van de mens. Het beschrijft de verschillende revoluties die we als mens hebben doorgemaakt en hoe wij als soort sneller zijn gegroeid dan ons brein aan kan. Dit boek geeft je op logische wijze inzichten waarmee je met vernieuwde blik naar de wereld van nu kijkt.

Uit de krant

Uit de krant