Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Drama op de Oude Rijn

Een drama op de Oude Rijn dinsdagavond. ‘We hopen en bidden dat het allemaal goed zal aflopen’, schreef de Katwijkse wethouder en loco-burgemeester Adger van Helden op Facebook enkele uren na een noodlottige aanvaring tussen een groot zandschip en een roeiboot met zeven opvarenden. De opvarenden, van Roeivereniging Ferox, raakten allemaal te water. Eén van de roeiers is na reanimatie vervoerd naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde om tien voor half negen ter hoogte van de Joop van der Reijdenbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest. Direct werden brandweereenheden uit de wijde omgeving ter plekke gestuurd, evenals ambulances en een traumahelikopter. Twintig minuten later werd verder opgeschaald en ook burgemeester Visser werd gewaarschuwd. Hij kwam uiteindelijk ter plaatse om zich bij te laten praten.

Na de klap konden drie roeiers aan de Valkenburgse zijde op eigen kracht uit het water komen. Drie anderen lukte dat aan de Oegstgeestse kant. De schipper van de andere boot heeft, naar verluid, het laatste slachtoffer uit het water gehaald.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanvaring.

Meer berichten