Afbeelding

Fiks blijft lang in het spoor van titelkandidaat Tempo

Sport

Fiks is met de eerste seizoensnederlaag geconfronteerd. In Alphen a.d. Rijn verloor de formatie van trainer Aad van Rijthoven nipt met 19-18.

De uitslag bewijst het spannende wedstrijdverloop. Alleen rond de zesde minuut kende Tempo een voorsprong van 5-2, die door Roy Vreeken, Melissa Heijne en Mart Hortensius werd geëlimineerd. Kenmerkend in deze ontmoeting was dat Fiks tot en met het einde met nipt verschil achter de tegenstander liep. Niet minder dan 10 keer kwam Fiks op gelijke hoogte. Aad van Rijthoven: “Tempo kon weer beschikken over Tom Steenbeek die hersteld is van een blessure. Hij en Edwin v.d. Weijden scoorden zeker 16 van de 19 treffers. Daarin ligt de kracht van Tempo. Beide heren zijn geroutineerd en hebben ervaring met spelen in de korfballeque: het hoogste landelijke niveau. De vakgenoten van genoemde heren brachten hen prima in stelling om te scoren. Ik maak nadrukkelijk complimenten aan mijn team dat zeer goed tegenspel heeft geboden. In tegenstelling tot de twee scorende heren van Tempo, moet Fiks het hebben van scoren over meerdere schijven”, verhaalde de trainer van Fiks. Hij bedoelt hiermee dat Fiks meer spelers heeft die scoren. Er is geen speler die week aan week topscorer is. Dit keer was het Mart Hortensius die vier keer doel trof. Fiks is zonder meer een team met veerkracht en er alles aan doet om in de wedstrijd te blijven. Dit werd in deze ontmoeting, gezien het scoreverloop, onomstotelijk bewezen. Het verklaart ook de ruststand van 12-11. “Het enige minpuntje is dat de aanval van Fiks soms te veel op de doorbraak wil spelen en daarbij balverlies lijdt”, onthulde Aad.
In de tweede helft kwam Tempo een paar keer twee punten voor, maar had geen enkel moment garantie op de zege. Na 19-18 twee minuten voor tijd door Mart Hortensius, zag genoemde speler in de slotseconden een schot uit de korf tollen en daarmee verdween de hoop op alsnog een gelijkspel. Overige scores: Roy Vreeken (3), Melissa Heijne, Michelle Rozenbroek, Roy Vreeken, Ilse Hazekamp, Jan Anholts (allen 2) en Lianne Anholts.
Komende week staat de ontmoeting tegen Groen Geel, de andere titelkandidaat, op het programma. De wedstrijd is op zaterdag 3 oktober om 16.00 uur op de Voskuyl.

Uit de krant

Uit de krant