Logo oegstgeestercourant.nl
Vertegenwoordigers van gemeente, bibliotheek, cultuurfonds en dorpsmarketing bij de Verhalenverteller met nieuwe QR-paal. |
Vertegenwoordigers van gemeente, bibliotheek, cultuurfonds en dorpsmarketing bij de Verhalenverteller met nieuwe QR-paal. | (Foto: Tim Helming)

Verhalenverteller vertelt weer

Via QR-code zijn opnieuw Oegstgeester verhalen te beluisterenDe Verhalenverteller in het Irispark, het grote silhouetbeeld van een mensfiguur met zijn oor op de grond uit 2006, doet al een groot aantal jaren niet meer wat het zou moeten doen: Verhalen vertellen.

Dat was velen een doorn in het oog, en dus sloegen Cultuurfonds Oegstgeest en de Bibliotheek Bollenstreek de handen ineen, en vonden een nieuwe oplossing. Geen mechanisme meer dat bij toenadering automatisch begint met vertellen, maar een bordje bij de Verhalenverteller met daarop een QR-code. Wie deze code met zijn mobiel scant, kan prachtige Oegstgeester verhalen beluisteren.

Paaltje

Het paaltje met daarop de code werd op woensdag 26 augustus onthuld door wethouder Matthijs Huizing en Cultuurfonds-voorzitter Jetteke Bolten. Bibliotheekmedewerkers hebben 85 te beluisteren verhalen gedigitaliseerd en voorzien van titels en nummers.

Het kunstwerk (van staalplaat met een zinklaag) werd in opdracht van de gemeente Oegstgeest gemaakt door Maree Blok en Bas Lugthart.

De Verhalenverteller vertelt nu opnieuw de geschiedenis van Oegstgeest aan de hand van verhalen en herinneringen van de inwoners van Oegstgeest. Op de website is de omschrijving duidelijk: 'Staande boven op de heuvel legt de grote mensfiguur zijn oor te luisteren op de aarde onder zich, waar de resten liggen van de vroegmiddeleeuwse burcht de Oudenhof.'

Meer berichten