Logo oegstgeestercourant.nl
Al 12,5 jaar dirigeert de Oegstgeestse Toos Cozijn Het Warmonds Schippertjeskoor. |
Al 12,5 jaar dirigeert de Oegstgeestse Toos Cozijn Het Warmonds Schippertjeskoor. | (Foto: Willemien Timmers)

Toos Cozijn 12,5 jaar dirigent Het Warmonds Schippertjeskoor

 In 1998 werd Het Warmonds Schippertjeskoor (Teylinger Shantykoor) opgericht. Vanaf de oprichting was een Amsterdammer, Geert van Thijn, de dirigent. 12,5 jaar geleden volgde Toos Cozijn hem op.

"Na het tijdperk Van Thijn moest het bestuur op zoek naar een nieuwe dirigent, en via via kwam men in contact met Toos Cozijn. Ze woonde in Warmond, volgde een dirigent-opleiding, en dirigeerde vooral kerkkoren."

Na enige aarzeling zei Toos 12,5 jaar geleden 'ja'. Zelf heeft ze een Operette Ensemble genaamd La Musiquette waar ze sopraan zingt.

Het Warmonds Schippertjeskoor maakt ook graag gebruik van haar zangstem bij de Kerstoptredens in onder andere de St. Matthias kerk te Warmond, de Regenboogkerk Merenwijk en verzorgingshuizen in de regio.

Het koor is ontstaan uit de jaarlijks in september gehouden Warmondse Schippertjesdagen. Sinds de oprichting zingt het Schippertjeskoor als vaste klant op de Schippertjesdagen. Deze dagen zouden dit jaar voor de dertigste keer gehouden worden, maar vanwege de corona-situatie is het evenement afgelast.

Dirigente Toos Cozijn is nu woonachtig in de wijk Poelgeest in Oegstgeest, en wordt door 'haar mannen' op handen gedragen.

Omdat de eigenlijke oefenlocatie, Het Trefpunt in Warmond, te krap is om tijdens het zingen goed afstand van elkaar te houden, vinden de repetities voorlopig plaats in Poelgeest, in de loods van een jachthaven.

Meer berichten