Stilte in het Bos van Wijckerslooth | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Burgemeester Emile Jaensch plaatst met Eelke van den Ouweelen, nestor van de gemeenteraad, een krans bij het monument.
Burgemeester Emile Jaensch plaatst met Eelke van den Ouweelen, nestor van de gemeenteraad, een krans bij het monument. (Foto: Willemien Timmers)

Stilte in het Bos van Wijckerslooth

Aan het einde van de middag werden er op maandag 4 mei op verschillende tijdstippen kransen gelegd bij het herdenkingsmonument in het Bos van Wijckerslooth. Net als veel andere gebeurtenissen in deze ‘coronatijd’, kon ook het gezamenlijk herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, een anders zo drukke bijeenkomst, niet doorgaan.

In de ‘groene kathedraal’ zongen de vogels uit volle borst, maar was het verder oorverdovend stil.

Namens het comité Herdenken en Vieren legden Linda van der Zon (voorzitter) en Koos van der Bruggen een krans.

Burgemeester Emile Jaensch plaatste later met Eelke van den Ouweelen, nestor van de gemeenteraad, een krans bij het monument. Ook liepen zij gezamenlijk langs de namen van de Oegstgeester oorlogsslachtoffers.

Medewerkers van de gemeente Oegstgeest, Mario van Duijvenbode en Ruud Onderwater (afdeling openbare ruimte), zorgden er vervolgens voor dat alle andere afgeleverde kransen en bloemen netjes werden geplaatst.

Ook bij de oorlogsgraven op de begraafplaats van het Groene Kerkje en bij het Halifax-monument op de Klein Proffijtlaan werden bloemen gelegd.

Later op de avond legden enkele scouts van Scouting Derja versierde stenen bij het gedenkmonument in het bos.

Velen hadden zich het herdenken van 75 jaar bevrijding zo anders voorgesteld.

In Oegstgeest worden de plechtigheid in het bos op 4 mei, en de daarbij behorende bijeenkomst in het Dorpscentrum altijd drukbezocht. Bevrijdingsdag, dit jaar zelfs een nationale vrije dag, wordt in ons dorp ieder jaar groots gevierd met een gezellige fair, een zeer uitgestrekte kindervrijmarkt en met overal muziek.

De tegenstelling met de lege straten dit jaar kan niet groter zijn. Het is niet anders. Herdenken en vieren gebeurt dit jaar vanuit huis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>