Oranjevereniging Oegstgeest: Geen feesten rondom Koningsdag en 5 mei | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Geen Oranjefeesten dit voorjaar. | Archieffoto
Geen Oranjefeesten dit voorjaar. | Archieffoto (Foto: Willemien Timmers)

Oranjevereniging Oegstgeest: Geen feesten rondom Koningsdag en 5 mei

"Ons kabinet is duidelijk geweest. En natuurlijk zagen we dat al een beetje aankomen. Geen evenementen tot 1 juni. Geen grootschalige feesten, geen bijeenkomsten, geen partijen. Dit betekent dat de feesten rondom Koningsdag, de herdenkingen rondom 4 mei en de activiteiten rondom 5 mei allemaal geen doorgang mogen vinden," zegt Linda van der Zon-Bronsgeest, voorzitter van de Oegstgeester Oranjevereniging.


De organisatie voor Koningsdag en 4 en 5 mei stond. Het programmaboekje was inmiddels op de website geplaatst. De gang naar de drukker was al even opgehouden. "Wij hebben ondanks onze vele uren inzet alle begrip voor deze maatregel. Het is even niet anders."

De Oranjevereniging heeft de organisatie voor de Oranjefeesten 2020 stopgezet. "Wij danken u voor het in ons gestelde vertrouwen. Dat geldt onze leveranciers, onze leden en vooral ook onze vrijwilligers die zich alweer voor onze activiteiten hadden aangemeld."

Op dit moment heeft de vereniging nog geen overleg gehad over het mogelijk verschuiven van onderdelen van het programma naar een later tijdstip. "Wij realiseren ons dat anderen ook van alles willen organiseren in het najaar. Bovendien is het nog maar de vraag of er in het najaar voldoende overheidsdiensten van politie- en hulpdiensten beschikbaar zijn. Zij zijn immers nu al wekenlang vele uren per dag ingezet."

In principe verschuift het programma naar Koningsdag en 4 en 5 mei 2021. Details volgen later.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>