Ruben Groeneveld slaat een aanval van VVC fc af.
Ruben Groeneveld slaat een aanval van VVC fc af. Foto: Paul Lichtenbeld, Lichtenbeldfoto.nl

FC Oegstgeest verliest van directe concurrent

In de uitwedstrijd tegen FC VVC in Nieuw-Vennep, wist FC Oegstgeest afgelopen zaterdag weer geen overwinning te behalen. In een hectische wedstrijd tussen de twee laaggeplaatste teams trok FC Oegstgeest aan het kortste eind.

Voor de wedstrijd zei FC Oegstgeest Trainer Nico van der Salm dat hij voor deze belangrijke wedstrijd sinds lange tijd over een complete selectie kon beschikken. Dat was nodig ook, want tot nu toe had zijn team in deze competitie pas 1 wedstrijd kunnen winnen en stond daardoor op de onderste plaats van de ranglijst. De tegenstander stond op de een na onderste plaats dus de verwachtingen voor FC Oegstgeest waren hooggespannen. Op een moeilijk bespeelbaar natuurgrasveld ging het in het eerste gedeelte van de wedstrijd gelijk op zonder dat beide teams echte kansen kregen. Ook uit de directe vrije trappen en corners die FC Oegstgeest kreeg wisten ze geen kansen te creëren. Halverwege de eerste helft benutte Bob den Hollander een penalty, gegeven wegens hands van een verdediger in het strafschopgebied, en zette zo zijn team op een 0 – 1 voorsprong. FC Oegstgeest kreeg hierna meer grip op de wedstrijd. Vlak voor het rustsignaal werd FC Oegstgeest dubbel gestraft, een overtreding in het strafschopgebied leverde FC VVC een penalty op en Thijs Smallenbroek een rode kaart. Door de benutte penalty gingen de teams met een 1 – 1 stand de rust in.

Na de rust moest FC Oegstgeest met 10 man zien de winst naar zicht toe te trekken. De strijd werd feller, waar de dienstdoende scheidsrechter maar moeilijk mee om kon gaan. Ondanks een man minder was FC Oegstgeest de bovenliggende partij, maar echte kansen wisten ze niet te creëren. Van der Salm wisselde spits Daan van Moorsel voor Daniël van Vliet. Ook werd de geblesseerde middenvelder Bob den Hollander gewisseld voor Rens van der Spek. FC Oegstgeest keeper Mitchell Zandbergen had in de tweede helft tot 10 minuten voor tijd niets te doen, maar werd uiteindelijk toch gepasseerd. In een scrimmage ging de bal door een eigen speler in het doel, zo stond FC Oegstgeest ondanks het overwicht met 2 – 1 achter. Vlak hierna floot de scheidsrechter niet voor een overtreding op een FC Oegstgeest speler, Vincent Solleveld wilde dit rechtzetten door een te harde ingreep en moest hiervoor ook met rood het veld verlaten. Ook de FC Oegstgeest grensrechter moest de kleedkamer opzoeken omdat hij na dit voorval opmerkingen tegen de scheids had. Hierna gooide FC Oegstgeest in de resterende minuten met negen man alles of niets op de aanval, maar een doelpunt leverde dit niet op. Zo verloor FC Oegstgeest drie hele dure punten, twee spelers en een grensrechter. Komende week moet Van der Salm weer puzzelen hoe hij met zijn team a.s. zaterdag het veld in gaat om de punten in de uitwedstrijd die thuis gespeeld wordt tegen middenmoter FC Oudewater wel binnen te halen. Aanvang van deze wedstrijd op sportpark De Voscuyl is 14.30 uur.