Afbeelding

Stichting Evenementen door met jeugdwerkactiviteiten

Algemeen

Dankzij een eenmalige subsidie die beschikbaar is gesteld aan de Stichting Evenementen via een motie van D66, PrO en CDA, kan de organisatie dit jaar nog zorg blijven dragen voor een breed jeugdwerkaanbod voor alle Oegstgeester kinderen in basisschoolleeftijd.

Inschrijving nieuwe cursussen van start

Ook heeft de Stichting Evenementen een jaar de tijd gekregen om gelden te kunnen genereren zodat wellicht ook in de toekomst deze activiteiten in Oegstgeest mogelijk blijven. Dit geldt uiteraard ook voor de KIVA, de populaire Kindervakantieweek in de laatste week van de zomervakantie, waaraan jaarlijks zo’n 300 kinderen en ongeveer 50 enthousiaste vrijwilligers veel plezier beleven. Natuurlijk hoopt de Stichting Evenementen ook door te kunnen gaan met haar overige activiteiten en ondersteuning te blijven bieden aan scholen, verenigingen en andere instanties.

Professioneel dansdocente Eline Roosemalen gaat op de donderdag opnieuw van start met het geven van danslessen voor verschillende leeftijdsgroepen. Bij Peuterdans (2-4 jaar) staat natuurlijk het plezier voorop. Bij K3-dans (4-6 jaar) worden diverse dansjes van Hanne, Marthe en Klaasje ingestudeerd. Tijdens Streetdance (7-10 jaar) worden stoere danspassen ingestudeerd.
Onder professionele leiding wordt les gegeven op prachtige Afrikaanse trommels en andere percussie-instrumenten zowel aan beginners als aan gevorderden (7-14 jaar).
Tijdens Spelen met Muziek (3-4 jaar) worden de jonge kinderen door muziekdocenten Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini gestimuleerd om deel te nemen aan ritmische en expressieve spelletjes en liedjes, te luisteren naar muzikale sprookjes en instrumenten te gebruiken. Voor Italiaanse kinderen is er Giocare con la Musica.
Op veelvuldig verzoek is er voor de iets oudere kinderen (7-9 jaar) opnieuw de cursus Voice4Kids. Tijdens deze muzikale cursus maken deze kids onder leiding van Susanne de Rooij kennis met zingen en dansen. De musicalkids (9-12 jaar) zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor de musical The Lion King.
Toneeldocent en regisseur Pim Karhof leert kinderen (8-12 jaar) hoe het is om te acteren en hoe het is om echt op de planken te staan. Het doel is om met elkaar een voorstelling te maken, waarin werkelijkheid en fantasie hand in gaan.


Tekenen/Schilderen

Onder leiding van de Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart kunnen creatieve kids (6-9 jaar) deelnemen aan een teken/schilderscursus. Tijdens de cursuslessen komen diverse technieken aan de orde, waarbij wordt ingespeeld op de leeftijd en de individuele mogelijkheden van de kinderen.

Kinderyoga 

Yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis verzorgt bij de Stichting Evenementen twee speciale kinderyogacursussen (4 t/m 7 jaar / 7 t/m 12 jaar). Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan voorop bij Kinderyoga. Meer info over Jeannette? www.yogametjeanette.nl.


Culinaire

Helaas is het niet mogelijk gebleken om op korte termijn de culinaire cursussen op verantwoorde wijze te kunnen realiseren. Natuurlijk hoopt de Stichting Evenementen om later dit jaar weer van start te kunnen gaan met Kokkies (7-8 jaar), de Bakkerij (9-12 jaar), de Kinderkookcafés (8-12 jaar) en/of Kids Culinair (9-12 jaar). Hou de website en de Oegstgeester Courant goed in de gaten.

Locatie, aanmelden en cursusgeld

Omdat de kinderen voorafgaand aan de voorjaarsvakantie één of meerdere dagen extra vrij hadden gekregen is de cursussenfolder nog niet aan alle kinderen mee naar huis genomen. Aan deze kinderen wordt de folder direct na de voorjaarsvakantie meegegeven. Veel van de cursussen worden nog steeds aangeboden in het Dorpscentrum (Lijtweg 9, Oegstgeest). Meer informatie over alle cursussen (data, tijdens, aanmelden en cursusgeld) is te vinden op de Evenementenwebsite www.st-evenementen.nl. Nog vragen/opmerkingen? Bel: 071-5171540.

Uit de krant

Uit de krant