Oegstgeest probeert buslijn 386 te behouden | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers
Verkeer

Oegstgeest probeert buslijn 386 te behouden

"Oegstgeest legt zich niet zo maar neer bij het opheffen van lijn 386 door Arriva", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Hoewel uit de cijfers blijkt dat er over de hele dag gezien (te) weinig reizigers instappen, beseft wethouder Matthijs Huizing dat het voor veel mensen in Oegstgeest heel vervelend is als de lijn wordt opgeheven. Dat heeft hij ook al aangegeven in een eerdere commissievergadering."

De buslijn wordt alleen in de spits veelvuldig gebruikt, daarna is de bus nagenoeg leeg. Oegstgeest laat het er niet bij zitten, ook al ligt het uiteindelijke besluit om de lijn te handhaven bij de provincie en Arriva en niet bij de gemeente.

"Allereerst heeft wethouder Matthijs Huizing Arriva verzocht om de lijn in ieder geval tijdens de spits te handhaven. Arriva heeft echter geantwoord dat dit niet rendabel is omdat ze dan voor 70 reizigers 2 bussen moeten inzetten voor 8 ritten (heen en terug) en dat die bussen dan de rest van de dag stilstaan. Ook blijkt uit de reizigers-gegevens dat meer dan de helft van de Oegstgeester instappers uitstapt bij Den Haag CS. Voor hen heeft Arriva een alternatief dat weliswaar een overstap op Leiden CS kost, maar wel sneller is."

Verder gaat er deze week namens de gemeente Oegstgeest, de gemeente Wassenaar en andere belanghebbenden een brief naar de provincie. Wethouder Huizing: "Ik kan mij voorstellen dat onze inwoners het verlies van het gemak van deze buslijn buitengewoon vervelend vinden. Dat zou ik zelf ook vinden. Daarom stuur ik deze week nog samen met mijn collega van de gemeente Wassenaar en andere belanghebbenden een brief aan de provincie met het verzoek het besluit te heroverwegen. Uiteraard door argumenten ondersteund. Ook hebben we al telefonisch contact gehad. Wij hopen natuurlijk dat de Provincie en Arriva hier positief op zullen reageren. De strijd is dus nog niet gestreden. Wij zullen aandacht blijven vragen voor deze verbinding."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>