Bewoners Adriaan van Royenlaan veranderen stukje puingrond in mooi stukje groen | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De bewoners van het appartementencomplex kijken nu tegen een mooi stukje groen aan.
De bewoners van het appartementencomplex kijken nu tegen een mooi stukje groen aan. (Foto: Willemien Timmers)

Bewoners Adriaan van Royenlaan veranderen stukje puingrond in mooi stukje groen

De bewoners één van de nieuwe appartementencomplexen aan de Adriaan van Royenlaan in Poelgeest hebben de handen ineengeslagen en er werk van gemaakt om een braakliggende driehoek bij de ingang van hun gebouw smaakvol groen in te richten.

"De uitvoering van de gehele bestrating aan de Adriaan van Royenlaan gaat erg moeizaam", laat één van de bewoners, de heer van der Spek, weten. Samen met de andere bewoners heeft hij eind vorig jaar de sleutel van zijn nieuwe woning gekregen. "Er zit geen enkel schot in. We kijken al maanden aan tegen containers en puinhopen op het gehele terrein. Dit zorgt voor veel overlast. Bijvoorbeeld bij het inrijden vanaf de Jac. P. Thijsselaan over de Stelcon-platen naar de inrit van de parkeergarage met gebroken puin." De nieuwe Oegstgeestenaar geeft aan dat hij dit ongemak zeker ter sprake zal brengen tijdens de nieuwe bewonersavond die volgende week dinsdag plaatsvindt. "In oktober 2018 werd immers aangegeven dat het streven was om in april 2019 te starten met de definitieve inrichting van onze laan, en om voor de zomer van dit jaar de wijk Poelgeest 'gereed' te hebben."

Om de inrit naar hun appartementencomplex toch een wat beter aanzicht te geven kwam bewoner Tom Bronner op het idee een verwaarloosd stukje grond mooi te maken. "De grond is eigendom van de gemeente. In overleg met het gemeentehuis en met onze buurman Jan Janssen, die jarenlang hoofd groenvoorziening in Leiderdorp is geweest, hebben we het opgeruimd, omgespit en beplant. Van het Oranjefonds ontvingen we vlaggetjes en 350 euro, die we direct in het tuintje hebben geïnvesteerd."

Op zaterdag 5 oktober werd het stukje groen door alle buren feestelijk in gebruik genomen. Daarna genoot men als buren van elkaars gezelschap en van heerlijke hapjes en drankjes.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>