Deze week: Oegstgeest ontmoet | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De eerste gespreksochtend in Trompenburg is een succes.
De eerste gespreksochtend in Trompenburg is een succes. (Foto: Wil van Elk)

Deze week: Oegstgeest ontmoet

Deelnemers blij met initiatief en willen vervolg

Op dinsdag 1 oktober startte de 'Oegstgeest Ontmoet'-week, een week die duurt tot en met 8 oktober en waarin door veel organisaties is bijgedragen aan een prachtig programma om elkaar te ontmoeten. De aanwezige gasten bij de koffie-ochtend in de zaal Trompenburg op dinsdagochtend 1 oktober waren erg blij met het initiatief en unaniem willen ze een vervolg op deze manier van elkaar ontmoeten.

Het gezelschap in Trompenburg voerde een mooi gesprek over wat gastvrijheid inhoudt en dat je jezelf eerst thuis moet voelen voor je je gastvrij kan voelen. "We hebben geconstateerd dat we daarvoor soms gêne maar voorbij moeten, en dat iedereen het waardeert om aangesproken te worden en bijvoorbeeld gegroet te worden op straat", vertelde Sietske Steenbergen, Sociaal makelaar in het Sociaal Team Gemeente Oegstgeest. Alle aanwezigen stelden zich voor, waarbij het opviel dat allen elders zijn geboren, maar sommigen wonen al heel lang in Oegstgeest.

De aanwezigen stelden het erg op prijs dat er gespreksleiding was en de sfeer aan de koffietafel was ontspannen en verbindend. Het was nu voor het eerst maar unaniem wilden aanwezigen graag een vervolg.

De volgende ochtend staat gepland op 12 november om 10.30 uur.

Betrokken

Netwerk Samen tegen Eenzaamheid Oegstgeest en de gemeente Oegstgeest, hebben een uitgebreid programma samengesteld. Oegstgeest Ontmoet is van 1 tot en met 8 oktober en op veel locaties in Oegstgeest zijn er activiteiten waarbij diverse organisaties zijn betrokken. Velen daarvan zijn bestaande activiteiten die wekelijks of maandelijks plaatsvinden. Oegstgeest Ontmoet is een prima gelegenheid om daarmee kennis te maken en wellicht uit een isolement te komen. Een overzicht van de activiteiten stond vorige week in de Oegstgeester Courant, en is onder andere ook te vinden op Internet op de website van www.sociaalteamoegstgeest.nl. De bestaande terugkerende activiteiten staan ook vermeld in de Agenda Oegst.nl, die wekelijks als kolom is opgenomen in de Oegstgeester Courant.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>