Biodiversiteit in Vroege Vogelspark | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Het Vroege Vogelspark werd exact tien jaar geleden officieel geopend door het 'Vroege Vogels'-team.
Het Vroege Vogelspark werd exact tien jaar geleden officieel geopend door het 'Vroege Vogels'-team. (Archieffoto Willemien Timmers)

Biodiversiteit in Vroege Vogelspark

Het is hoog tijd dat het Vroege Vogelspark opgeknapt wordt, maar voordat dit gebeurt, moet er wel naar de inwoners van Poelgeest en de Adviescommissie Groen en Milieu worden geluisterd.

Wanneer er een 'revitaliseringsplan' gemaakt wordt, moet het college met name letten op het verhogen van de biodiversiteit, het verbeteren van de waterdoorlaatbaarheid van de grond en het gebruik van inheemse soorten. Bovendien moet het park aantrekkelijker worden voor de inwoners om er van te kunnen genieten. Dit pleidooi van D66 haalde het tijdens de raadsvergadering niet helemaal, maar wel deed wethouder Glasbeek een toezegging dat de reguliere beheermaatregelen in het teken staan van de biodiversiteit van het park. Volgens de wethouder zijn de wensen van de omwonenden al bekend bij de gemeente. (Joep Derksen)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>