Veertig jaar Jottem gezellig gevierd met gebak | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Jottem bestaat veertig jaar en dat werd gevierd samen met burgemeester Jaensch.
Jottem bestaat veertig jaar en dat werd gevierd samen met burgemeester Jaensch. (Foto: Wil van Elk)

Veertig jaar Jottem gezellig gevierd met gebak

Jottem bestaat veertig jaar en dat vierden ze maandag 3 juni met gebak. Marja van Dorp, locatiehoofd Gemiva-SVG Groep, en burgemeester Emile Jaensch hielden een toespraak dat met enthousiast applaus werd beloond.

"Vandaag vieren we alvast een klein beetje het veertigjarig bestaan. Op vrijdag 28 juni hebben we met elkaar het grote feest", vertelde Marja van Dorp. Het feest houden ze bij Dekker in Warmond. "Dagverblijf Jottem werd op 1 juni 1979 onofficieel geopend. Door uitlopende verbouwingswerkzaamheden kon het gebouw pas half augustus in gebruik worden genomen. De officiële opening werd pas op 10 november verricht door de toenmalige burgemeester van Oegstgeest, de heer mr. S.H. Scheenstra." Ze vertelde over de groepen die er toen werden gehuisvest en dat de capaciteit werd vastgesteld op zesendertig deelnemers. Dit aantal is nu net zo. Marja werkt inmiddels vijftien jaar op deze locatie.

Verbouwd

Het voormalige schoolgebouw aan de Louise de Colignylaan 29 werd in 2016 en 2017 wederom grondig verbouwd. "Het ziet er nu fantastisch uit en het is een mooie werkplek voor cliënten en begeleiders", vertelde Marja. "Jottem heeft in die veertig jaar niet stilgezeten. Samen met cliënten, cliëntvertegenwoordigers, medewerkers en management is bij de start een proces ingegaan. Dat is nog niet geëindigd en zal wellicht ook nooit eindigen."

Taartjes

Toen Burgemeester Emile Jaensch vroeg: "Wie van jullie is al ouder dan veertig jaar?", ging er een aantal handen omhoog. "Dat voelt goed hè? Ik kan mij in Oegstgeest geen fijnere plek voorstellen dan deze werkplek. Nergens vind je zoveel lachende gezichten dan hier. Het ruikt hier zo lekker naar appeltaart. Wij zijn jullie ontzettend dankbaar. Namens de inwoners en de gemeente heel hartelijk bedankt! De taart moet nog komen. Maar jullie maken toch zelf taart? Deze keer hoeft het niet!" Tijdens het zingen van Lang zal ze Leven werden de taartjes bezorgd.

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>