Grote beuk in plantsoen gemeentehuis op omvallen - Kinderspelen Koningsdag moeten verplaatst | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Facebook gemeente Oegstgeest

Grote beuk in plantsoen gemeentehuis op omvallen - Kinderspelen Koningsdag moeten verplaatst

Onderzoek van een bomenspecialist heeft uitgewezen dat een grote beuk in het plantsoen tegenover het gemeentehuis in zeer slechte conditie verkeert. "Het risico dat de boom omvalt is groot", laat de gemeente in een bericht op haar website weten. "Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie voor wandelaars en kinderen die in het plantsoen spelen. Uit voorzorg hebben we de omgeving rondom de boom afgezet met hekken en waarschuwingsborden."

De boomspecialist heeft geadviseerd om de boom direct te kappen. "We hebben hiervoor een noodvergunning aangevraagd. Voordat we als gemeente kapwerkzaamheden uitvoeren, gaan we na of er vogels nestelen in een boom. Dit bleek dat dat bij deze boom zo is.Conform de wet natuurbescherming is het verboden om opzettelijk vogels, hun eieren en hun nesten te verstoren. Dit betekent dat wij de boom op dit moment niet mogen kappen, ondanks de zeer slechte staat."

De afzetting van het park blijft dus staan totdat de vogels het nest verlaten hebben. Dat betekent dat ook tijdens Koningsdag dit gedeelte van het plantsoen niet toegankelijk is.

De gemeente is in gesprek met de Oranjevereniging Oegstgeest om een andere plek te vinden voor de activiteiten (onder andere de kinderspelen) die in het plantsoen gepland waren.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>