Duikerbrug Dorpsstraat per direct tijdelijk afgesloten | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De duikerbrug loopt ongeveer onder het zebrapad.
De duikerbrug loopt ongeveer onder het zebrapad. (Archieffoto Wil van Elk)
Verkeer

Duikerbrug Dorpsstraat per direct tijdelijk afgesloten

De duikerbrug in de Dorpsstraat is per direct tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Dit meldt de gemeente Oegstgeest op haar website.

Deze duikerbrug bevindt zich aan het einde van de Dorpsstraat, bij de aansluiting op de Almondeweg. Dit is niet de Van Gerrevinkbrug over het Oegstgeesterkanaal. De Dorpsstraat is afgesloten ter hoogte van de Zoutkeetlaan. Ook zal de sloot die onder de brug doorloopt voor boten worden afgesloten.

Voorzorgsmaatregel

De gemeente ontving op woensdag 3 april een monitoringsrapport over de stabiliteit van onderdelen van de duikerbrug in de Dorpsstraat. Het rapport laat een significante afwijking zien ten opzichte van eerdere meetresultaten ten aanzien van de stabiliteit van de constructie. Bij deze brug lopen belangrijke zware elektriciteitskabels, hoofdgas- en hoofdwaterleidingen. De gemeente heeft daarom uit voorzorg besloten om de Dorpsstraat per direct tijdelijk voor alle verkeer af te sluiten.

Nader onderzoek

De gemeente Oegstgeest gaat verder uitzoeken wat de afwijkende onderzoeksresultaten precies betekenen, en laten daarvoor met spoed nader onderzoek uitvoeren (hermeting /second opinion).

Omleiding van verkeer
Verkeer vanaf de Almondeweg kan verder via de Haarlemmerstraatweg. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>