Lekker lezen, tips van de bieb (voor in de kerstvakantie)! | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Picasa

Lekker lezen, tips van de bieb (voor in de kerstvakantie)!

Bieb • Buiten is het druilerig en koud, binnen is het gezellig en warm. Het is kerstvakantie! Het is de ideale tijd om lekker weg te kruipen met een mooi boek. Dorine Meijer, collectiespecialist bij de Bibliotheek Bollenstreek, heeft van een aantal kinderen uit groep 6 en 7 leestips ontvangen voor de kerstvakantie. Fijne feestdagen en veel leesplezier!

Janneke Schotveld: Oma ontsnapt

Tibbel's moeder heeft het altijd druk en haar oma, die in een tuinhuisje woont, ontvangt haar daar graag. Maar op een dag heeft moeder stiekem Tibbel's geit verkocht en Tibbel's oma in een bejaardenhuis gestopt. Tibbel besluit om oma te bevrijden…

Hasse (9 jaar) zegt over dit boek: "Het boek is grappig, spannend en heel avontuurlijk. Je moet dit boek lezen, omdat je al heel snel in het verhaal zit. Je krijgt er vaak de slappe lach van."

Michael Ende: Het oneindige verhaal

Dit verhaal gaat over Bastiaan, die zich met het gestolen boek HET ONEINDIGE VERHAAL op een plek verstopt, waar niemand hem kan vinden en waar hij 'in zijn boek kruipt'. Ieder uur raakt Bastiaan meer betrokken bij het verhaal en om twaalf uur 's nachts gaat hij zelfs het verhaal binnen, omdat de koningin van het land Fantásië hem roept.

Carice (10 jaar) raadt dit boek aan: "Het is vol fantasie en sprookjesachtig en ook spannend. Ik vind het een prachtig boek."

Astrid Lindgren: De gebroeders Leeuwenhart

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een paradijselijke plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

César (9 jaar) vindt het een spannend, avontuurlijk boek en een heel mooi verhaal. Hij heeft het al vaker gelezen.

Een extra leestip van Eline Geursen, Onderwijsspecialist van Bibliotheek Bollenstreek, voor heel jonge 'lezers' (en hun voorlezers):

Ingrid en Dieter Schubert: Het grote boek van Beer en Egel

Je kunt helemaal opgaan in dit verhaal met wonderlijke illustraties. Hier volgt een voorproefje dat vast nieuwsgierig maakt: Met een paar takken onder zijn arm klimt Bever zuchtend naar boven. Hij let niet goed op waar hij zijn poten neerzet, en… hij glijdt uit. Hij probeert zich nog vast te houden, grijpt mis en stort omlaag. Egel heeft alles gezien. 'Beer!' roep Egel. 'Kom gauw! We hebben je nodig.'

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>